Meta Platforms - компанията майка на Facebook и Instagram, отчете

...
Meta Platforms - компанията майка на Facebook и Instagram, отчете
Коментари Харесай

Facebook съобщи за първи спад на приходите в своята история

Meta Platforms - компанията майка на Фейсбук и Instagram, регистрира първия в историята си спад на тримесечните доходи, оповестява Bloomberg. Това става, откакто икономическата неустановеност накара рекламодателите да свият бюджетите си.

Приходите на Meta са достигнали $28,8 милиарда през второто тримесечие на годината, което се оказа под междинната прогноза на анализаторите за $28,9 милиарда. Очакванията на компанията за актуалното тримесечие също разочароваха. Новината изпрати цената на акциите на Meta с над 6% надолу по време на следборсовата търговия.

Рекламодателите

Усилията на компанията, свързани с рекламните продажби, са изправени пред провокации. Рекламодателите харчат по-малко поради икономическия напън, което оставя Meta и нейните съперници да се конкурират за по-малки бюджети. Промените в разпоредбите за дискретност на Apple направиха рекламите във Фейсбук и Instagram не толкоз ефикасни колкото преди.

Междувременно в опит за конкуриране с TikTok обществените мрежи демонстрират на повече консуматори къси видеа - формат, с който рекламодателите към момента привикват. Засега компанията не изкарва задоволително пари от това внимание. Всеки ден 2,88 милиарда души употребяват обществените мрежи на Meta, което е малко под междинната численост от 2,91 милиарда, колкото чакаха анализаторите.

Цената на акциите на основаната в Менло Парк, Калифорния, компания спадна с 6,3 на 100, откакто завърши сесията на равнище от $169,58. От началото на годината книжата са изгубили половината от цената си.

Потребителите на Фейсбук

Meta разкри, че дневната дейна потребителска база на обществената мрежа е повишена до 1,97 милиарда консуматори. Преди три месеца броят им е бил 1,96 милиарда. Увеличението се опълчи на упованията на специалистите, интервюирани от FactSet, които смятаха, че броят на потребителите ще намалее.

Компанията регистрира чиста облага от $6,7 милиарда за второто тримесечие, като това е третото следващо тримесечие, в което облагата на Meta понижава. Компанията не е имала подобен спад от 2012 година насам.

Meta претърпява интервал на огромна смяна. Главният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг се пробва да накара чиновниците си да работя по-усърдно за задържането на потребителите, за привличането на младежи и за попречване миграцията към TikTok на ByteDance. За задачата Meta интегрира повече Reels - формат за къси видеа, напомнящ на TikTok - в своите приложения и стартира да заплаща на основатели на наличие, за разгласяват такива.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР