Meta Platforms Inc заяви в сряда, че ще освободи 13%

...
Meta Platforms Inc заяви в сряда, че ще освободи 13%
Коментари Харесай

„Сбърках и поемам отговорност“: Собственикът на Facebook съкращава 11 000 души

Meta Platforms Inc съобщи в сряда, че ще освободи 13% от своята работна мощ, или повече от 11 000 чиновници, в едно от най-големите съкращения в софтуерния бранш тази година, предава Reuters. Стъпката идва в миг, когато компанията майка на Фейсбук се бори с растящите разноски и слабия рекламен пазар.

Мащабните съкращения на работни места, първите в 18-годишната история на Meta (преди това Facebook), следват хиляди такива в други огромни софтуерни компании. Последният образец е Twitter, която се раздели с половината си чиновници след промяната на собствеността. Microsoft Corp също усъвършенства личния състав си.
 След хаоса Twitter моли чиновници да се върнат
Пандемичният взрив, който даде подтик на софтуерните компании и техните пазарни оценки, бе последван от провал тази година, белязана от високата инфлация и бързо възходящите лихвени проценти.

Онлайн търговията освен се върна към предходните трендове, само че макроикономическият спад, нарасналата конкуренция и загубата на реклами доведоха до това, че приходите ни са доста по-ниски, в сравнение с чаках “, сподели основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг в известие до чиновниците.

„ Обърках това и поемам отговорността “, добави той. 

Зукърбърг акцентира нуждата от по-голяма финансова успеваемост и сподели, че компанията ще пренасочи ресурсите към „ области с висок приоритет на напредък “, като тези, свързани с AI, реклами и бизнес платформи, както и своя план за метавселена.

На съкратените Meta e изплатиla хонорари за 16 седмици плюс две спомагателни седмици за всяка прослужена година като част от пакета за обезщетение. Служителите ще получат и разноски за здравни грижи за шест месеца.

Meta възнамерява да понижи разноските и да удължи замразяването на наемането през първото тримесечие.

Акциите на компанията, които изгубиха повече от две трети от цената си, нарастнаха с към 3% в предварителната търговия през днешния ден.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинсъкращения Meta Meta Platforms Фейсбук ПоследниНай-четениКомпании 12 „ Сбърках и поемам отговорност “: Собственикът на Фейсбук редуцира 11 000 души Екология 68 Европейски Съюз реализира единодушие за фрапантно орязване на въглеродните излъчвания Компании 184 „ Алпи Инвестмънт “ ще поддържа други марки в Amazon Marketplace Индустрии 1812 Чуждите вложители към този момент не търсят единствено ниски заплати в България Имоти 20371 Строителите пуснаха на пазара невъобразим брой жилища Бюджет и финанси 6628 Румъния купи 32 самолета F-16 „ втора употреба “ за €388 млн. Компании 5774 Преди пазарния взлом Dronamics ще тества още едно българско летище Политика Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР