Meta Platforms Inc се подготвя за нов кръг от съкращения

...
Meta Platforms Inc се подготвя за нов кръг от съкращения
Коментари Харесай

Meta подготвя още съкращения във Facebook, WhatsApp и Instagram

Meta Platforms Inc се приготвя за нов кръг от съкращения на работни места в своите платформи Фейсбук, Instagram и WhatsApp, с цел да реализира задачата на Марк Зукърбърг за по-голяма успеваемост. Компанията майка на Фейсбук към този момент е уведомила мениджърите посредством записка, с цел да се приготвят за оповестяването на съкращения, съгласно Bloomberg News.

Според наличната информация към 4000 висококвалифицирани чиновници в компанията ще изгубят работата си в новия кръг от съкращения.

Meta също по този начин се чака да разгласи нови метаморфоза на екипи и управнически йерархии, се загатва в отчета.

Докладът на Bloomberg допуска, че компанията възнамерява да редуцира работната си мощ, с цел да отговори на своя притежател, визията на Марк Зукърбърг за по-голяма успеваемост. Процесът на преструктуриране също е част от ограниченията за понижаване на разноските на компанията, с цел да остане печеливша на фона на световните стопански ветрове.

Това ще бъде третият кръг от съкращения, откакто компанията разгласи над 11 000 съкращения на работни места през март. Друг кръг от съкращения в Meta платформите евентуално ще се организира през май.

През март Марк Зукърбърг разгласи, че ще уволни спомагателни 10 000 чиновници през идващите месеци. Зукърбърг сподели, че като цяло „ чакаме да понижим размера на нашия екип с към 10 000 души и да затворим към 5 000 спомагателни отворени позиции, които към момента не сме наели “.

Говорителите на Meta обаче отхвърлиха да разясняват бъдещото решение на компанията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР