Meta Platforms Inc., компанията майка на Facebook и Instagram, изглежда

...
Meta Platforms Inc., компанията майка на Facebook и Instagram, изглежда
Коментари Харесай

Скъпите AI ремонти върнаха Facebook към растежа

Meta Platforms Inc., компанията майка на Фейсбук и Instagram, наподобява се съживява след месеци на спад. За първи път от съвсем една колосът съумя да осъществя растеж на приходите, като пръст в това има подобряването на технологиите с изкуствен интелект, внедрени в потребителските платформи. Добрите резултати и прогнози заплениха Уолстрийт и акциите на корпорацията нарастнаха с 11% през днешния ден.

През първите три месеца на 2023 година продажбите са се върнали към напредък, отбелязвайки 3% скок в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Компанията регистрира доходи в размер на 28,6 милиарда $, надминавайки упованията за 27,7 милиарда $. Това постави завършек на серията от три следващи тримесечия на спад – обстановка, в която компанията майка на най-голямата обществена мрежа в света не бе изпадала от стъпването си на борсата през 2012 година

Резултатите на Meta акцентират най-малко две трендове за бранша. От една страна е държанието на Уолстрийт. Ръстът на акциите на компанията даде подтик и на други софтуерни компании от Snap Inc и Pinterest Inc до Amazon.com Inc, чиито бумаги също потеглиха нагоре. Собственикът на Фейсбук надвиши упованията за облагата и приходите, давайки следващ знак, че американските софтуерни колоси се измъкват от рецесията, провокирала десетки хиляди съкращения през последните месеци.

Дебра Ахо Уилямсън, основен анализатор в Insider Intelligence, съобщи, че тази година е почнала „ по-силно от предстоящото “ и че прогнозата на компанията за идващите месеци демонстрира признаци за разпръскване на облаците върху нея. „ В тази икономическа среда – и след злополуката през 2022 година – 3% растеж на приходите [в съпоставяне с предходната година] е достижение. “

От друга страна, резултатите също по този начин акцентират възходящото значение на изкуствения разсъдък. Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг посочи, че точно тази технология оказва помощ за увеличение на трафика във Фейсбук и Instagram, допринасяйки за повече доходи от продажби на реклами.

„ Смятаме, че AI изигра решаваща роля за прекосяването на Meta от проявление на по-ограничен набор от наличие на другари, семейство и последвани (потребители) към съвсем безграничен набор от предложено наличие “, означават анализаторите на J.P. Morgan.

Добрите индикатори за потреблението идват, откакто Meta направи обилни вложения в подобряването на инструментите за изкуствен интелект, които да усъвършенстват системите за таргетиране на реклами. И очевидно те дават резултат.

Усилията в региона на AI са многозначителни и тъй като оказват помощ на другояче остро подложената на критика платформа да премине към форми на реклама, които са по-малко подвластни от събирането на потребителски данни. Meta е постигнала прогрес в превъзмогването на наложените от Apple рестрикции върху събирането на персонални данни от ползвателите на iOS устройства, заяви още през януари Wall Street Journal.

Зукърбърг също означи осъществените няколко скъпи ремонта. Коментира и нашумелия генеративен изкуствен интелект, който съгласно него ще окаже въздействие върху всяко едно от приложенията и услугите на Meta. По думите му технологията може да помогне на маркетолозите по-лесно да основават реклами за услугите на компанията, да зарежда чатботове за бизнеса в Messenger и WhatsApp и да помогне на потребителите на метавселената по-лесно да основават аватари и виртуални светове.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР