Meta Platforms Corporation планира да предложи на потребителите на своите

...
Meta Platforms Corporation планира да предложи на потребителите на своите
Коментари Харесай

ПРЕД ИЗЧЕЗВАНЕ: Технологиите спасяват бъдещето на животни в Африка

Meta Platforms Corporation възнамерява да предложи на потребителите на своите платформи Фейсбук и Instagram  платена алтернатива за деактивиране на рекламата. Това заяви Wall Street Journal.

Според изданието нововъведението може да засегне европейските консуматори на тези услуги. Цената ще зависи от устройството, на което се употребява приложението: към $10,5 на месец ще заплащат потребителите, които влизат в своите сметки от компютри; цената за тези, които избират да употребяват смарт телефони, ще бъде към $14. Ще бъде допустимо да употребявате Фейсбук и Instagram гратис, само че в този случай притежателят на акаунта ще вижда персонализирана реклама.

WSJ научи, че Meta ще сътвори технология, основана на изкуствен интелект, по-мощна от GPT-4.

Както отбелязва изданието, по този метод Meta се надява да заобиколи разпоредбите на Европейския съюз, които заплашват да лимитират опцията за проявление на персонализирана реклама на потребителите без тяхното авансово единодушие. Корпорацията може публично да разгласи проектите си за въвеждане на заплатен абонамент за европейски консуматори през идващите месеци.

Преди това предприемачът Илон Мъск разгласи проектите си да трансферира обществената мрежа X (бивш Twitter) на платена основа. По този метод милиардерът чака да се бори с „ армията от ботове “. Според Мъск новата мярка ще затрудни основаването на сметки за ботове, защото ще се изисква настрана платежно средство за заплащане за достъп до всеки акаунт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР