Meta обяви пускането на Llama 3.1 — най-новата версия на

...
Meta обяви пускането на Llama 3.1 — най-новата версия на
Коментари Харесай

Meta представи най-големия отворен AI-модел Llama 3.1

Meta разгласи стартирането на Llama 3.1 — най-новата версия на своя просторен езиков модел. Това се разисква на уеб страницата на този изкуствен интелект.

Meta сподели, че този нов модел може да се конкурира с OpenAI и Anthropic по общи знания, математически умения и езиков превод. Llama 3.1 405B, както се назовава този модел, има 405 милиарда параметри, което го прави един от най-големите модели с изкуствен интелект до момента.

Meta е обучил Llama 3.1 405B благодарение на над 16 000 графични процесора NVIDIA H100, които са и най-бързите чипове на пазара. Моделът е минал през повече от 150 теста и надминава своите съперници. Точните стойности на параметрите на останалите модели, като GPT-4 на OpenAI, не се разгласяват, само че се знае, че GPT-4 има към 1,5 трилиона параметри. Заедно с стартирането на Llama 3.1 405B, Meta показа и обновени версии на други модели Llama, съдържащи надлежно 70 милиарда и 8 милиарда параметри.

Meta също отбелязва, че Llama 3.1 405B ще се употребява в Meta AI, който е чатботът на компанията, работещ на голям брой платформи, в това число и Фейсбук, Messenger, Instagram и WhatsApp, както и на разнообразни смарт-очила.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР