Meta обяви, че нейният изкуствен интелект CICERO е постигнал производителност

...
Meta обяви, че нейният изкуствен интелект CICERO е постигнал производителност
Коментари Харесай

Изкуственият интелект на Meta играе като човек най-човешката настолна игра

Meta разгласи, че нейният изкуствен интелект CICERO е постигнал „ продуктивност на човешко равнище “ в настолната игра „ Дипломация “, която е забележителна с обстоятелството, че е построена върху човешкото взаимоотношение, а не върху ходове и маневри като шаха, да вземем за пример.

Ако в никакъв случай не сте играли „ Дипломация “ и може би се чудите какво тъкмо е постигнала компанията, това е настолна игра, пусната за първи път през 50-те години на предишния век, която се играе най-вече от хора, които просто седят към една маса (или се разделят в разнообразни стаи) и договарят. Няма зарове или карти, които да въздействат на играта - всичко се дефинира от общуването сред хората.

Това, както излиза наяве, трансформира поръчката на Meta за „ човешко равнище “ на игра в доста сериозна рекламация. За да се случи това, CICERO работи на две разнообразни равнища - едното управлява напредъка и положението на играта, а другото се пробва да комуникира по метод, по който би го направил човек.

Световен шампинон за удостоверение

Meta притегля „ международния първенец по „ Дипломация “ Андрю Гоф, с цел да поддържа изказванията си. Той споделя: „ Много хора ще смекчат метода си или ще се отдадат на възмездие, а CICERO в никакъв случай не прави това. Той просто играе обстановката, както я вижда. Така че е безсърдечен при осъществяването на своята тактика, само че не е и по метод, който нервира или разочарова другите играчи. “

Това звучи оптимално, само че въпреки всичко системата към момента не е действително на такова равнище, което излиза наяве и от втория проект в изказванието на Гоф. Макар че CICERO играе задоволително добре, с цел да бъде действителна конкуренция на хората, той надалеч не е съвършен. Както самите Мета споделят в обява в блога си, CICERO „ от време на време генерира променчив разговор, който може да подкопае задачите му “.

Далеч оттатък настолните игри

Разбира се, крайната цел на този план на Meta не е програмата да печели настолни игри. „ Дипломация “ е употребена като „ пясъчна кутия “ за „ придвижване на взаимоотношението човек-AI “:

„ Въпреки че CICERO може да играе единствено „ Дипломация “, технологията зад него е подобаваща за доста приложения в действителния свят.

Тя би могла да усъвършенства връзката сред хора и машини, употребяващи изкуствен интелект. Днешните асистенти с изкуствен интелект се оправят чудесно с елементарни задания и въпроси като, да вземем за пример, да ви кажат времето, само че какво би станало, в случай че могат да поддържат дълготраен диалог за да ви научат на ново умеене? “, питат риторично от Meta и дават образец: „ Представете си видео игра, в която героите, които не са хора, могат да възнамеряват и беседват като такива – разбирайки мотивацията ви и адаптирайки диалога в сходство с нея, с цел да ви оказват помощ в задачата ви да щурмувате някой палат “.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР