Мета (Meta), компанията майка на Фейсбук (Facebook), отчете спад на

...
Мета (Meta), компанията майка на Фейсбук (Facebook), отчете спад на
Коментари Харесай

Фейсбук отчете загуба на 1 милион активни потребители в последните 3 месеца

Мета " (Meta), компанията майка на " Facebook " (Facebook), регистрира спад на чистата си облага за четвъртото тримесечие и застоялост в броя на потребителите на платформите си в края на годината, съобщи Франс прес. Към 31 декември потребителите на някоя от четирите й услуги - " Facebook ", " Инстаграм " (Instagram,), " Месинджър " (Messenger ) и " УотсАп " (WhatsApp) - които са влизали минимум един път на ден в мрежата, са били 2,8 милиарда, а тези, които са влизали минимум един път месечно - 3,6 милиарда.

Тези цифри демонстрират лек напредък за една година, само че са съвсем същите като през третото тримесечие.

Социалната мрежа " Facebook " е изгубила към 1 милион дейни всекидневни консуматори за три месеца до общо 1,929 милиарда към края на декември. Финансовият шеф на групата Уейн Уайнър изясни този резултат с неподходяща база по отношение на предходните месеци, когато възобновяването на пандемията от Ковид-19 в Азия е ускорило регистрациите. Освен това по думите му конкурентните платформи наподобява също забавят растежа на компанията, изключително измежду младежката публика.

Основателят и началник на " Мета " Марк Зукърбърг загатна съответно приложения като " ТикТок " (TikTok), които се разрастват доста бързо.

Ръководителите на " Мета " неведнъж са се оплаквали от конкуренцията на " ТикТок " и други мрежи, като в това време са изправени пред голям брой следствия и тъжби за корист с преобладаващо състояние на пазара.

Оборотът на " Мета " за последното тримесечие е бил 33,67 милиарда $, колкото чакаха анализаторите, само че чистата облага е едвам 10,3 милиарда $ или с 8 % по-малко от предходната година. Акциите на групата поевтиняха с над 22 % в електронната сесия след закриването на търговете на Нюйоркската фондова борса през вчерашния ден.

Това са първите резултати на " Мета ", откакто тя разгласи смяна на името си в края на октомври. Тогава Марк Зукърбърг заяви, че желае да се концентрира към метавселената, считана в Силициевата котловина за бъдещето на интернет - паралелна галактика, в която публиката ще употребява очила за добавена или виртуална действителност, с цел да поддържа връзка, да работи или да се забавлява. Изграждането й към този момент се показва в вложения за десетки милиарди долари в подразделението на " Facebook " " Риалити лабс " (Reality Labs).

Вчера ръководителят на " Инстаграм " Адам Мосери заяви, че потребителите към този момент могат да основават собствен аватар, който да им служи като идентичност в метавселената. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР