Мета, която е собственик на най-голямата социална мрежа в света

...
Мета, която е собственик на най-голямата социална мрежа в света
Коментари Харесай

Акциите на Facebook спаднаха с 23%, за първи път в историята отчита по-малко потребители

" Мета ", която е притежател на най-голямата обществена мрежа в света - " Facebook ", разгласи разочароващи финансови резултати, които потопиха акциите й с 23%.

Наред с това, написа " Форчън ", че за първи път в историята си " Facebook " заяви, че месечния брой на дейни консуматори е с леко намаляване до 1.93 милиарда души.

Очакванията на експертите бяха, че дейните консуматори ще доближат 1,95 милиарда $ изключително на фона на оповестеният план за виртуален свят - " Метаверс ".

За интервала октомври-декември облагата на компанията е била 3,67 $ на акция което е под упованията на пазара за 3,85 $. Така скъпите бумаги на компанията спаднаха до 249,15 $, като по този метод пазарната капитализация на " Мета " спадна с 200 милиарда $ до 700 милиарда $.

Компанията също по този начин разгласи, че чака доходи през сегашния тримесечен интервал в диапазона сред 27-29 милиарда $, при упования на анализаторите за приходи от към 30,15 милиарда $.

" Мета " разгласи и че през 2021 година е вложила 10 милиарда $ в планове свързани с метавселената, които до този миг не дават забележителен резултат.

Последното тримесечие на 2021 г с изключение на с ребрандирането на компанията съответства и с следващия скандал обвързван със обществената мрежа и за това по какъв начин се оправя с разпространяването на дезинформация. През октомври Франсис Хаугън, някогашна високопоставена служителка на Фейсбук, разкри, че компанията продължава да не прави задоволително за прекъсване на погрешните клюки. В центъра на разкритията и беше организирането на щурма против американския парламент - Конгреса.

Няколко дни преди офанзивата, в края на 2020 година, основаният по-рано департамент за надзор на дезинформацията във Фейсбук е разформирован, като от компанията показват, че чиновниците му ще продължат да работят в други отдели.

Часове след офанзивата на Капитолия основният софтуерен шеф на Фейсбук Майк Шрьопфер разгласява във вътрешния чат на компанията: " Продължавайте да удържате позиции. Фейсбук би трябвало да продължи да разрешава умерените мнения във връзка офанзивата на Конгреса, само че да не поддържа апелите за принуждение ".

Съобщението му обаче е посрещнато с яд и неодобрение от чиновниците. Разкритията по случая бяха наименовани " Фейсбук Papaers ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР