„Мета“, която е собственик на най-голямата социална мрежа в света

...
„Мета“, която е собственик на най-голямата социална мрежа в света
Коментари Харесай

За първи път в историята Фейсбук отчита по-малко потребители, акциите ѝ се сринаха с 23%

„ Мета “, която е притежател на най-голямата обществена мрежа в света – „ Facebook “, разгласи разочароващи финансови резултати, които потопиха акциите ѝ с 23%.

Наред с това, написа списание „ Форчън “, за първи път в историята си „ Facebook “ заяви, че месечният брой на дейни консуматори е с леко намаляване до 1,93 милиарда души.

Очакванията на експертите бяха, че дейните консуматори ще доближат 1,95 милиарда $ изключително на фона на оповестеният план за виртуален свят – „ Метаверс “.

За интервала октомври-декември облагата на компанията е била 3,67 $ на акция, което е под упованията на пазара за 3,85 $. Така скъпите бумаги на компанията спаднаха до 249,15 $, като по този метод пазарната капитализация на „ Мета “ спадна с 200 милиарда $ до 700 милиарда $.

Компанията също по този начин разгласи, че чака доходи през сегашния тримесечен интервал в диапазона сред 27-29 милиарда $, при упования на анализаторите за приходи от към 30,15 милиарда $.

„ Мета “ разгласи и че през 2021 година е вложила 10 милиарда $ в планове свързани с метавселената, които до този миг не дават забележителен резултат.

Скандалите

Последното тримесечие на 2021 година, с изключение на с ребрандирането на компанията, съответства и с следващия скандал обвързван със обществената мрежа и за това по какъв начин се оправя с разпространяването на дезинформация.

През октомври Франсис Хаугън, някогашна високопоставена служителка на Фейсбук, разкри, че компанията продължава да не прави задоволително за прекъсване на погрешните клюки. В центъра на разкритията ѝ беше организирането на щурма против американския парламент – Конгреса.

Няколко дни преди офанзивата, в края на 2020 година, основаният по-рано департамент за надзор на дезинформацията във " Facebook " е разформирован, като от компанията показват, че чиновниците му ще продължат да работят в други отдели.

Часове след офанзивата на Капитолия основният софтуерен шеф на " Facebook " Майк Шрьопфер разгласява във вътрешния чат на компанията: „ Продължавайте да удържате позиции. " Facebook " би трябвало да продължи да разрешава умерените мнения във връзка офанзивата на Конгреса, само че да не поддържа апелите за принуждение “.

Съобщението му обаче е посрещнато с яд и неодобрение от чиновниците. Разкритията по случая бяха наименовани " Фейсбук Papers ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР