Meta, компанията-майка на Facebook, загуби над 20% от пазарната си

...
Meta, компанията-майка на Facebook, загуби над 20% от пазарната си
Коментари Харесай

Facebook загуби 200 млрд. долара пазарна оценка заради по-слаби резултати

Meta, компанията-майка на Фейсбук, загуби над 20% от пазарната си стойност в следборсовата търговия, откакто разгласява по-ниски финансови резултати по няколко основни индикатора и предизвести, че приходите й за това тримесечие няма да покрият упованията на Уолстрийт. Технологичният колос съобщи, че е предизвестен от рекламодателите, че покачваща се инфлация и проблемите с веригата за доставки засягат техните бюджети, както и че се изправя пред възходяща конкуренция за консуматори от съперници като TikTok. Компанията също по този начин добави, че продължаващият спор с Apple по отношение на настройките за дискретност затруднява рекламодателите да схващат своите пазари, което може да докара до загуби на стойност 10 милиарда $ за 2022 година, оповестява BBC.

Meta разгласи в сряда, че приходите ѝ за първото тримесечие на новата година няма да доближат пазарните прогнози - компанията планува приходи от към 27-29 милиарда $ при упования на пазарите от 30 милиарда В отговор на това цената на акциите на компанията се срина с над 20%, което се равнява на загуба от 200 милиарда $ пазарна оценка. Други обществени мрежи като Twitter, Snap и Pinterest също регистрираха спад в цените на акциите си. Spotify също предвижда, че броят на клиентите им през това тримесечие няма да доближи прогнозите на анализаторите, което докара до намаляване на книжата й с 18%.
Разочароващо тримесечие
Приходите за четвъртото тримесечие са единственият индикатор, по който финансовите резултати на Meta надминават прогнозите на анализаторите. Компанията регистрира приходи от 33.7 милиарда $, по отношение на 28 милиарда за същия интервал през миналата година. Печалбата на компанията за интервала обаче регистрират понижава с 8% до 10.3 милиарда $. Годишните доходи на компанията регистрират напредък от 37% до 117.9 милиарда $, а годишната облага нараства с 35% до 39.4 милиарда

Броят на дейни месечни консуматори на обществената мрежа регистрира нараства с 4% по отношение на миналата година, като доближава 2.912 милиарда потребителя, само че съвсем не се трансформира по отношение на 2.91 милиарда за третото тримесечие на 2021 година Активните дневни консуматори обаче регистрират първия си спад от основаването на Фейсбук от 1.93 милиарда до 1.929 милиарда Подразделението за добавена и виртуална действителност Reality Lab регистрира загуба от 10.2 милиарда $ за 2021 година по отношение на 6.6 милиарда за миналата година.
Реклама
" Изпълнителният шеф на Meta Марк Зукърбърг може и да желае да вкара света в различна действителност, само че разочароващите резултати за четвъртото тримесечие бързо спукаха балона на неговата метавселена ", декларира Лаура Хой, анализатор в Hargreaves Lansdown, по отношение на реакцията на пазара.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР