Meta, компанията майка на Facebook, разкри, че около 50 000

...
Meta, компанията майка на Facebook, разкри, че около 50 000
Коментари Харесай

50 000 потребители на Facebook са били шпионирани от частни фирми за наблюдение

Meta, компанията майка на Фейсбук, разкри, че към 50 000 консуматори на обществената мрежа са били обект на наблюдаване от страна на частни компании. Това съобщи CNBC.

Технологичният колос, който също по този начин има и управлява Instagram, WhatsApp и Messenger, е предизвестила хората, които съгласно него са били обект на злонамерени действия.

Седем компании за " наблюдаване чартърен " са получили възбрана за достъп до платформите на Meta. Стъпки са подхванати против Cobwebs Technologies, Cognyte, Black Cube, Blue Hawk CI, BellTroX, Cytrox и незнайна китайска компания. Четири от тях се намират в Израел, една - в Индия, една - в Северна Македония, една - в Китай.

Според Meta седемте компании са ползвали композиция от разузнаване, наблюдаване и употреба. Около 1500 профила, свързани с тях, са били отстранени от обществените мрежи.

Фирмите са се насочили към хора, включително журналисти и деятели за човешките права, в над 100 страни от името на своите клиенти. Те са създавали подправени сметки, сприятелявали са се с целите и са употребявали хакерски способи за придобиване на информация, излиза наяве още от известието на Meta.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР