Meta - компанията-майка на Facebook, отчете приходи от 28.8 милиарда

...
Meta - компанията-майка на Facebook, отчете приходи от 28.8 милиарда
Коментари Харесай

Facebook отчита първи спад на приходите като публична компания

Meta - компанията-майка на Фейсбук, регистрира доходи от 28.8 милиарда $ за трите месеца от април до юни, което е спад от 1% по отношение на същия интервал на миналата година и първи спад на приходите на годишна база, откогато компанията стана обществена през 2012 година

Печалбата на компанията пък записва още по-силно намаляване. Нетният финансов резултат за тримесечието понижава с 36% на годишна база до близо 6.7 милиарда $, което е сериозен поврат по отношение на миналата година, когато облагата се удвои, оповестява CNN.

Meta регистрира и годишен спад от 14% в междинната цена за рекламите в платформата. Това беше регистрирано като обезпокоителен знак от вложителите, защото търсенето на онлайн реклами отслабва на фона на упования световен стопански спад.

Броят на месечните дейни консуматори на Фейсбук също е намалял леко по отношение на първото тримесечие на 2022 година - от 2.936 милиарда на 2.934 милиарда. По време на конферентен диалог с анализатори в сряда основният изпълнителен шеф на Meta Марк Закърбърг съобщи, че спадът е предстоящ и го приписа „ на рестриктивните мерки и блокиранията на консуматори, свързани с войната в Украйна “.

„ Броят на хората, които употребяват Фейсбук всекидневно, продължава да пораства “, сподели той.

Междувременно, компанията се готви за по-строг надзор върху резултатите и представянето и разгласи, че ще се стреми да увеличи продуктивността на чиновниците си в опит да преодолее интервала на закъснение на растежа и мощната конкуренция в лицето на приложения, като TikTok.

По-рано този месец Марк Закърбърг разгласи, че Meta ще ограничи наемането на нови чиновници с най-малко 30% тази година, като предизвести личния състав на компанията, че „ това може да е един от най-лошите спадове, които сме виждали в новата история “.

Във финансовите си доклади за тримесечието компанията показва, че е понижила проекти за наемане на нови хора, като в същото време продължава да насочва запаси към целите в развиването.

„ Много екипи ще би трябвало се свият, с цел да можем да прехвърлим силата към други области в компанията “, сподели Закърбърг.

Ръководството на Meta чака спадът в продажбите да продължи и през идващото тримесечие. Според прогнозите, оповестени от компанията, приходите за настоящото тримесечие ще бъдат сред 26 и 28.5 милиарда $. Дори в горния завършек на този диапазон резултатите биха представлявали спад от 1.76% по отношение на миналата година.

Meta показва по-ниските доходи от своя отдел за виртуална действителност Reality Labs и продължаващата уязвимост в търсенето на онлайн реклама, породена от икономическата неустановеност, като съществени фактори за по-слабите прогнози.

Но има и други софтуерни компании, в това число Twitter и Snap, които също се сблъскват със затегнатите бюджети на рекламодателите на фона на икономическия спад.

Акциите на Meta паднаха до 5% в следборсовата търговия в сряда след доклада за приходите за тримесечието. Пазарната капитализация на компанията сега възлиза на 459 милиарда $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР