Meta, компанията част от която е Фейсбук (Facebook), свърза белоруското

...
Meta, компанията част от която е Фейсбук (Facebook), свърза белоруското
Коментари Харесай

"Фейсбук" премахна мрежа на КГБ на Беларус, раздухваща мигрантска криза с Полша

Meta, компанията част от която е " Facebook " (Facebook), свърза белоруското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) със основаването на десетки подправени профили в обществените мрежи на хора, представящи се за публицисти и деятели, с цел да провокират мигрантска рецесия на границата сред Беларус и Полша.

В известие на Meta в сряда се споделя, че са отстранени 41 акаунта във Фейсбук, пет групи във Фейсбук и четири акаунта в Instagram поради нарушение на политиката си за " координирано неавтентично държание ".

Фалшивите профили са употребявани за рецензия на държанието на полските управляващи, в това число разпространяването на изказвания, че полските граничари употребяват мощ и заплашване против мигранти, се споделя в известието.

" Тези фиктивни персони разгласиха рецензии към Полша на британски, полски и кюрдски, в това число фотоси и видеоклипове за полски граничари, за които се твърди, че нарушават правата на мигрантите, и съпоставят отношението на Полша към мигрантите с други страни ", се споделя в отчета. " Въпреки че хората зад него се пробваха да прикрият своята идентичност и съгласуваност, нашето следствие откри връзки с белоруското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ", се споделя в него.

Държавите от Европейския съюз упрекнаха Беларус в основаване на мигрантска рецесия по източните граници на блока, като насърчиха хиляди от Близкия изток и Африка да се опитат да преминат в Полша и Литва, като възмездие за западните наказания против Минск. Президентът на Беларус Александър Лукашенко отхвърля да го е правил и трансферира виновността за рецесията върху Европейски Съюз. Днес Европейски Съюз наложи наказания на Беларус, в това число на гранични командири, самолетна компания и турагенции за организирането и потреблението на мигранти за напън.

Правозащитни групи настояват, че минимум 13 души са починали, защото мигранти са лагерували на границата в студените дни.

Трите страни от Европейски Съюз, които граничат с Беларус, опазиха своя метод за изтласкване на мигранти, без да правят оценка самостоятелно техните случаи или да им дават реален късмет да изискат леговище, обезпечено от интернационалното филантропично право. В отчета на Meta се споделя, че компанията настрана е премахнала 31 акаунта във Фейсбук, четири групи и четири акаунта в Instagram, за които се счита, че произлизат от Полша и са ориентирани към публика в Беларус и Ирак.

Докладът не свързва профилите с полската страна, само че се споделя, че те са предопределени да обезкуражят мигрантите да се пробват да влязат в Европейски Съюз.

" Тези подправени персони твърдяха, че споделят личния си отрицателен опит от опит да стигнат от Беларус в Полша и разгласиха за сложния живот на мигрантите в Европа ", се споделя в известието. " Те също разгласиха за строгата политика на Полша против мигрантите и антимигрантските неонацистки групировки в Полша.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР