Meta е голяма компания, така че огромните цифри няма да

...
Meta е голяма компания, така че огромните цифри няма да
Коментари Харесай

Аудиторията на Facebook превиши границата от 3 млрд потребители, което я прави най-популярната социална мрежа в историята

Meta е огромна компания, тъй че големите числа няма да са изненада за тези, които наблюдават нейното положение.

Докато отчиташе последните си тримесечни финансови резултати в сряда, калифорнийският софтуерен колос изпусна още някои огромни числа, в това число и рекордно високото равнище на месечните дейни консуматори на Фейсбук: 3,08 милиарда души.

Да, вярно прочетохте – 3,08 милиарда, което е с 3% повече от преди година. На планетата има 7,9 милиарда души, което значи, че 38,4% от международното население ревизира акаунта си във Фейсбук най-малко един път месечно. Не е неприятно за бизнес, почнал в общежитие преди 19 години.

Цифрата е още по-изненадваща, като вземете поради, че Китай, с население от 1,4 милиарда души, е забранил потреблението на платформата в границите на своите граници. Същевременно, има хора, които даже нямат достъп до интернет. Така излиза наяве, че Facebook действително се употребява повече от половината население на земята.

През 2012 година броят на дейните консуматори на обществената мрежа доближи 1 милиард на месец, а през 2017 година надвиши 2 милиарда. Шест години по-късно аудиторията на обществената мрежа към този момент е над 3 милиарда.

Повечето от потребителите на Фейсбук са в Индия, която има 314 милиона консуматори към януари 2023 година, съгласно изследователската компания Statistics. От Съединени американски щати, Индонезия и Бразилия уеб сайтът има над 100 милиона консуматори.

Пътят към това обаче надалеч не беше равен. Той беше изпълнен с доста несъгласия, основният от които стана абсурдът с Cambridge Analytica, който компрометира данните на десетки милиони хора — събитие, което изигра роля в падението на Фейсбук преди две години, преименуван сега на Meta.

Meta е компанията-майка на Фейсбук и приложението за известия Messenger, както и добитите от него обществени мрежи, като Instagram и WhatsApp. Редица планове идваха и си отиваха, само че най-новият — Threads, е смела стъпка напред спрямо Twitter. Все още е рано да се каже по какъв начин ще свърши всичко това.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР