Местният парламент в Сливен предстои да гласува на сесията този

...
Местният парламент в Сливен предстои да гласува на сесията този
Коментари Харесай

На 7 април ще се проведе заседание на Общински съвет-Сливен 

Местният парламент в Сливен следва да гласоподава на сесията този четвъртък, 7 април, общинския бюджет за 2022 година Това стана ясно по време на днешната конференция на ръководителя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев. Точката е включена в дневния ред и е един от главните акценти на идното съвещание.

„ Тази сесия се очерта като една от най-тежките и виновните. Знаете, че приемането на бюджета е било едно от най-важните оферти. Не е по наша виновност гласуването на бюджета през април, а на национално равнище държавният бюджет беше признат извънредно късно. Предполагам, че с оглед упованията за актуализации на държавния бюджет, е допустимо да се наложи и актуализация на общинския “, сподели Димитър Митев.

39 са точките в предварителния дневен ред, постъпили са две спомагателни оферти – едното е за възлагане на обществена услуга по план за патронажната грижа, а другото – новият шеф на РУО-Сливен се предлага за член на комисията по желание на премията „ Аргира Жечкова “.

„ Ще обсъждаме и промени в няколко общински наредби. Едната касае изискванията и реда за определяне жилищните потребности на жители, настаняване чартърен и продажба на общински жилища, втората е за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен “, сподели Митев. По отношение на предлагането за изменение на втората разпоредба, той разясни, че то произтича от постъпили претенции от шефовете на няколко общински структури и касае повишение на цените на някои от предлаганите от тях такси и услуги. В причините си за това те показват главно нарасналите цени. Наредбата за гробищните паркове и погребално-обредната активност на територията на град Сливен е третата от посочените, която следва да бъде променена. В подтекста на изменението Митев посочи, че поради разширение на гробищен парк „ Ново гробище ”, както и незаети гробни места в гробищен парк „ Речица ”, е належащо да бъде осъществено конкретизиране в настоящата разпоредба, че нови гробни места могат да се дават единствено на територията на двата парка до привършване на потенциала в „ Речица “.

Общинските съветници ще гласоподават и нова цена за транспорт на пасажери от „ Пътнически транспорти “-Сливен по предложение на шефа на сдружението.

Сред останалите точки за гласоподаване попадат докладите на Програмите за запазване на околната среда и за ръководство на отпадъците на територията на община Сливен за 2021 година Отчет за осъществяване на признатите от Общинския съвет актове, които не са предоставени на кмета и общинската администрация за второ шестмесечие на 2021 година, също попада измежду предложенията за гласоподаване.

На сесията в четвъртък следва да бъдат одобрени годишният доклад за активността и годишната приходно-разходна план-сметка на Общински фонд „ Култура “ за 2021 година и програмата за разпределяне на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи за 2022 година. Друга точка е приемане на Програма за работата на локалния парламент през второто тримесечие на 2022 година Ще бъде гласувано още оповестяване на конкурс за избор на шефове на „ Пътнически транспорти ” ЕООД и на „ Общинска защита и СОТ-Сливен ” ЕООД.

Димитър Митев обърна внимание и на още две от точките от дневния ред. Едната е обвързвана с упълномощаване на представител на Община Сливен за уч
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР