Местните власти в столицата на Китай - Пекин, засилиха проверките

...
Местните власти в столицата на Китай - Пекин, засилиха проверките
Коментари Харесай

COVID-19 се завръща! Пекин засилва мерките, броят на заразените се увеличава четворно

Местните управляващи в столицата на Китай - Пекин, ускориха инспекциите на жителите си и сложиха под локдаун някои жилищни комплекси, откакто случаите на коронавирус в страната през последните седмици се усилиха четворно, съобщи Ройтерс. Това се случва на фона на конгреса на Китайската комунистическа партия, който стартира предходната неделя и се чака Си Цзинпин да удължи ръководството си.

Градът, в който живеят 21 милиона души, заяви за 18 нови случая на коронавирус, предадени на локална почва за предходния ден, което прави общия брой на инфектирани с ковид 197 в границите на 10-дневен интервал. Това бележи четворно нарастване от записаните инфекции за предходните 10 дни.

Докато равнищата на болестта в КНР са по-ниски от тези в други страни, рестриктивните мерки в Пекин се ускоряват поради китайската политика за нулев коронавирус. Здравните управляващи в Пекин приканиха за по-строги инспекции на хора, които будят подозрение, че са носители на болестта, както и щателни инспекции на тези, които посещават супермаркети и фитнес зали - места, за които се допуска, че е допустимо скупчване на доста хора.

Някои жилищни комплекси бяха сложени под тридневен локдаун поради съмнения на инфектирани с коронавирус, при изискването той да бъде продължен, в случай че се появят нови случаи на ковид.

През последните дни Китай даде обещание да се придържа към своята политика за нулев коронавирус макар възходящото публично отчаяние. Щетите върху икономическото състояние на страната са налице, а спекулациите, че ограниченията скоро ще бъдат разхлабени, се оказаха неверни.

Подобно на други китайски градове, Шанхай се бори с нововъзникнали коронавирус огнища. Местните управляващи тази седмица разкриха, че възнамеряват да изградят карантинен център с 3250 кревати на дребен остров покрай центъра на града.

В интервала април-май градът с 25 милиона души претърпя нескончаем локдаун, откакто бяха регистрирани стотици хиляди случаи на ковид в икономическия хъб. Подобни карантинни центрове има и в други огромни градове, в това число Пекин и Гуанчжоу, в които се организира рутинно тестване за коронавирус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР