Местните власти в Ница започнаха разследване след грозните инциденти, които

...
Местните власти в Ница започнаха разследване след грозните инциденти, които
Коментари Харесай

Стартира разследване на снощните батални сцени в Ница

Местните управляващи в Ница започнаха следствие след грозните произшествия, които доведоха до прекратяването на мача от френската Лига 1 сред тимовете на Ница и Марсилия.

Общественият прокурор в южния град удостовери, че е почнал следствие, само че разкри, че не е имало задържани, откакто последователи на Ница нахлуха на терена и конфронтираха Димитри Пайе от Марсилия, който върна хвърлена по него бутилка в трибуните, преди да настъпи меле сред футболисти и почитатели. Френската футболна лига (ЛФП) разгласи в малко изказване, че двата клуба са извикани на чуване в сряда " след сериозните произшествия ".

Домакините водеха в дербито на Средиземноморието с 1:0 след гол на Каспер Долберг, преди дуелът да бъде пресечен в 75-та минута на " Алианц Ривиера ", откакто Пайе падна на земята след удар от бутилка, хвърлена от трибуните. Бившият френски национал хвърли назад бутилката в трибуните, а това разгневи някои почитатели на Ница, които нахлуха на терена и това провокира меле сред футболисти, треньори и последователи. Наставникът на Марсилия Хорхе Сампаоли пък трябваше да бъде удържан от личния си щаб.

Мачът бе пресечен за повече от час и в последна сметка преустановен малко преди среднощ локално време, откакто Марсилия отхвърли да се върне на терена. Остава неразбираемо какви ще са дейностите на Френската лига, която би трябвало да реши дали да има преиграване или служебна победа за Ница на фона на отхвърли на марсилци да се върнат назад на игрището.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР