Местните власти в град Уси, провинция Дзянсу, обявиха, че ще

...
Местните власти в град Уси, провинция Дзянсу, обявиха, че ще
Коментари Харесай

В град Уси ще дават парична награда на хора, които докладват или се намесват в случаи на домашно насилие

Местните управляващи в град Уси, провинция Дзянсу, оповестиха, че ще дават парични хонорари на лица, които рапортуват или се намесват в случаи на домашно принуждение. Размерът на премията варира от 500 до 1000 юана (69 до 138 долара).

Хора, които открият и рапортуват случаи на фактически или хипотетично домашно принуждение, намесят се навреме за предотвратяването му и спомагат на правоприлагащите органи при разрешаването на такива случаи, ще могат да аплайват за премията, се споделя в известие на управляващите. Награда нямат право да получават лица, които са законово задължени да оповестяват за сходни произшествия, както и самите жертви, както и най-близките членове на фамилиите им.

Това не е първият път, когато град в Китай дава парично заплащане за докладването на случаи на домашно принуждение. Преди Уси сходна мярка през 2021 година вкараха Чанджоу и Тайджоу.

В мнения в обществените мрежи доста хора споделят, че мярката би трябвало да стане национална.

За последните пет години в Китай са издадени 13 000 ограничаващи заповеди, след правосъдни каузи за домашно принуждение. От 2021 година насам 3152 души са били подсъдими по обвинявания в трафик на дами и деца, което е с 16% повече от предходните две години. През миналите пет години 290 000 души са станали обект на правосъдно гонене поради закононарушения против малолетни, в това число полово посягане, малтретиране и принуждение.

Според китайския Закон за битка с домашното принуждение обещано лице може да изиска заповед за отбрана от съда, откакто е страдало от или е изправено пред опасност от домашно принуждение.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР