Местните власти в белгийския град Льовен са напът да предизвикат

...
Местните власти в белгийския град Льовен са напът да предизвикат
Коментари Харесай

Белгийски град нарушава европейското право на свободно пътуване, за да ограничи притока на германски футболни фенове

Местните управляващи в белгийския град Льовен са напът да провокират интернационален скандал, откакто през днешния ден стана ясно, че жители от немски генезис няма да бъдат допускани до града на 3 ноември, когато Роял Юнион би трябвало да одобри Унион Берлин в финален мач от групите в Лига Европа, съобщи DW.

УЕФА по-рано забрани на немския отбор да продава билети за гостуващия бранш, като наказване против държанието на крайните фракции на „ берлинчани “ по време на срещата с Малмьо при започване на предишния месец.

Белгийските органи на реда ще употребяват това, с цел да лимитират напълно достъпа на футболни ентусиасти от Берлин, което обаче е в прорез с европейското право за свободно пътешестване.

От Унион към този момент порицаха това решение, като го дефинираха за „ непропорционално и неправилно “, защото слага всички почитатели под общ знаменател, а не таргетира самичък тези, които са провокирали безредиците в Швеция.

Роял Юнион семейства в Льовен, тъй като личният му стадион в Брюксел не дава отговор на условията за мач от толкоз високо интернационално равнище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР