Местните теми отсъстваха от кампанията в София. Никой не говори

...
Местните теми отсъстваха от кампанията в София. Никой не говори
Коментари Харесай

Политолози: Победата на Терзиев няма тежест и е доста неубедителна. Негласуващите може да са реална опозиция

„ Местните тематики отсъстваха от акцията в София. Никой не приказва за легитимността на извоювания от Васил Терзиев избор. Няма тежест в очите на софиянци подобен вид избор. От името на кого ще ръководи този човек? На тези, които не гласоподаваха, които не избраха никой или на гласувалите за него. Важни въпроси. И в София ли ще господства тематиката дали ще имаме коалиция на национално равнище или не “, това съобщи политологът Георги Киряков в студиото на Bulgaria On Air.

Той е на мнение, че може 4 години да се следи преливане от пусто в празно: „ Терзиев ще ръководи мъчно “, на мнение е той. „ Ще има обструкции, минимум от общинските съветници от ГЕРБ “, счита Киряков.

Политологът Цветанка Андреева съобщи, че нежната разлика на балотажа сред двамата претенденти за кмет на столицата не е изненада.

„ Като прибавим и ниската изборна интензивност, това прави успеха не толкоз оспорвана, само че много неубедителна. Да не се окаже, че действителната съпротива е измежду огромния % негласуващи. Това е казусът в тези избори - негласуващите. Лоша селекция на претендентите за локалните избори. Не видяхме най-хубавото, на което партиите са способни. Десният човек не се е разпознал в балотажа. Не са разпознали хората Васил Терзиев. Днес осъмваме с концепцията, че нямаме кой знае каква радикална смяна. ГЕРБ остава най-голяма “, на мнение е тя.

Политолозите акцентираха като политически знак неналичието на водача на Българска социалистическа партия при Ваня Григорова.

„ Показателен знак е, че го нямаше водача там. Колкото и щастлива да беше Нинова, само че проблемите в левицата стартират в този момент. Ще станем очевидци на оспорвано водачество в лявото пространство. Там имаме поръчката и на Румен Радев. Появява се Ваня Григорова, млада като фигура, само че идеологически по-хард от Корнелия Нинова. Нейното водачество е неофициално “, изясни Андреева.

По думите ѝ нощес Борисов е посочил, че отхвърля методът на деяние на сглобката. По думите ѝ ще бъде забавно да се види дали Политическа партия са се коалирали с „ Възраждане “ във Варна.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР