Местните структури на СДС са подкрепили кандидата на ИТН на

...
Местните структури на СДС са подкрепили кандидата на ИТН на
Коментари Харесай

Румен Христов: Местното СДС подкрепи кандидата на ИТН в Благоевград

Местните структури на Съюз на демократичните сили са подкрепили претендента на Има Такъв Народ на частичните локални избори за кмет в Благоевград, заяви ръководителят на партията Румен Христов в студиото на „ Лице в лице “ по бТВ.

Няма съдружно съглашение сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили във връзка с локалните избори и на национална конференция структурите на партията са получили независимост да вземат решение кого да поддържат при вота за кметове и общински съветници с рекомендация да не подписват съглашения с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, изясни Христов.

Няма обаче заплаха локалните структури на Съюз на демократичните сили да поддържат по собствен избор претенденти от други партии на идния парламентарен избор на 11 юли, тъй като за тях има съдружно съглашение с ГЕРБ и решение взето от Националния съвет на сините, сподели Христов.

Коалицията сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили не е конюнктурна, а осъзната и се основава на обща визия по значимите въпроси – прозападната ориентировка на България и пазарната стопанска система, съобщи партийният водач.

Според него ниската изборна интензивност в Благоевград е посочила, че „ на хората им е омръзнало от политиците и не би трябвало да се вършат толкоз постоянно избори “. Също по този начин, по неговите думи, би трябвало да се вземат поради и проблемите с машините за гласоподаване, които породиха в Сърница.

Идеалният вид след изборите на 11 юли е да има държавно управление сред ГЕРБ-СДС, „ ИТН “ и „ Демократична България “, тъй като и трите партии имат идентични мнения по значимите въпроси като прозападната ориентировка на България, счита Христов, който се надява в идващия парламент да има поле за разговор, каквото е липсвало в последното национално заседание.

По неговите думи отдръпването на Борисов като претендент за министър председател дава опция за подобен разговор и за смяна на ГЕРБ. А другояче може да се стигне още веднъж до обстановка „ партиите на митинга “ още веднъж да нямат болшинство и да се извърнат към „ партиите на статуквото “.

„ В политиката в никакъв случай не би трябвало да се споделя в никакъв случай “, сподели Христов във връзка на декларираното отвращение на „ ИТН “ и „ Демократична България “ да договарят с ГЕРБ за сформиране на кабинет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР