Местните системи за дивиденти биха могли положително да трансформират разходите

...
Местните системи за дивиденти биха могли положително да трансформират разходите
Коментари Харесай

Евроизгледи. Можем да преоткрием начина, по който местните общности се включват в развитието на инфраструктурата

Местните системи за дивиденти биха могли позитивно да трансформират разноските и графика на инфраструктурните планове до довеждане докрай, само че също по този начин да съживят ангажираността на общностите в личното им бъдеще по способи, които в никакъв случай не са били вероятни преди, написа Таави Котка.

NIMBY, което значи „ не в задния ми двор “, е акроним, фиктивен при започване на 80-те години на предишния век, с цел да опише съседи, които водят акции против планувана инфраструктура или локални жилищни здания.

Това, което стартира тогава като акция на локалната общественост против грабителски търговски планове, от този момент се трансформира в солидна спънка пред публичното развиване, засилвайки сегрегацията, задълбочавайки неравенството в благосъстоянието и ограбвайки бъдещите генерации от обективни благоприятни условия.

Това е голям проблем, който не получава доста ефирно време като цяло — обособените митинги се отразяват от медиите, само че без въобще да се прави равносметка на комбинираните...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР