Местните медии съобщават, че 49 души са били откарани в

...
Местните медии съобщават, че 49 души са били откарани в
Коментари Харесай

Девет загинали и 20 в капан след срутване на църква в Мексико по време на служба

Местните медии оповестяват, че 49 души са били откарани в болница, откакто покривът на църквата " Санта Круз " в Сиудад Мадеро е паднал. Полицията в крайбрежния щат Тамаулипас заяви, че сега на сриването към 100 души са били на литургия. Местните медии оповестяват, че става дума за кръщене. Смята се, че измежду затрупаните има няколко деца, а избавителните действия не престават, сьобщава Би Би Си.

Снимки в обществените медии демонстрираха църковната постройка в руини, до момента в който хората се тълпяха към руините, обезверено търсейки затрупаните вътре. Срутването е станало в основен миг от църковната работа.

„ Църквата беше цялостна с към стотина души и хората се бяха наредили на опашка, с цел да вземат причестяване - несъмнено, това е самобитната кулминационна точка на католическата меса - и в този миг покривът се срути върху тях; тухли, бетон и, несъмнено, стоманени подпорни структури се срутиха върху хората “, споделя локален публицист.

Той добави, че съгласно чиновници на Червения кръст покривът е паднал върху пейките в църквата, което разрешава да се допусне, че всеки, който е попаднал там, може да оцелее във въздушни джобове. Твърди се, че идват хора с лопати и кирки, с цел да се опитат да реалокират отломките. По-късно се появиха известия, че службите за незабавна помощ са на мястото на случая след сриването в неделя следобяд.

В обществените медии бяха отправени апели за даване на медицински и избавителни материали в помощ на хората, които търсят оживели. Твърди се, че управляващите са поискали тишина от събралите се на мястото на случая, с цел да могат да чуят дали някой от затрупаните вътре вика за помощ. Епископът на епархията на Тампико Хосе Армандо Алварес Кано изпрати известие до общността в обществените медии, в което се споделя, че се работи “за намиране на хората под руините “.

Той съобщи, че това е " сложен миг " и приключи видеообръщението си с думите: " Нека Господ ви помогне. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР