Местните ловци решават да прекратят излетите заради огромното струпване на

...
Местните ловци решават да прекратят излетите заради огромното струпване на
Коментари Харесай

Ловът в Пернишко ще бъде възстановен след намирането на Сашко

Местните ловци вземат решение да прекратят излетите поради голямото скупчване на хора в региона и по този начин да предотвратят неприятни произшествия

Ловът в Пернишко е бил преустановен поради издирването на 12-годишния Сашко, само че авджиите се надяват още веднъж да заловен пушките след намирането на момчето.

В момента, в който стартира всеобщото търсене на детето с аутизъм, местнителовци вземат решение да прекратят излетите поради голямото скупчване на хора в региона и по този начин да предотвратят неприятни произшествия, оповестяват от НЛРС " Съюз на ловците и рибарите в България ", съобщи.

Районът на планината в пернишката му част е терен за ловуване на Ловно-рибарско сдружение - Голо бърдо, само че мъжете с оръжия вземат решение вместо да ловуват, да се включат в търсенето на дребния Сашко. В акцията, в която непринудено се активизираха към 9000 души, взели участие и ловци от Перник и Радомир.

Авджиите признават, че най-големите им терзания са били бездомни кучета да не срещнат беззащитното момченце. Затова и имали подготвеност да се намесят, в случай че се стигне до сходна трагична обстановка.

Сашко изчезна на 11 ноември тази година и след 8 дни търсене беше открит от двама спасители в мъчнопроходим планински регион край село Червена могила.

Ловците афишират преди дни, че ще възобновят излетите си след окончателното евакуиране на проверяващите от района, тъй че евентуално още в края на тази седмица може да се върнат към заниманията си с оръжие измежду природата.

В околните планини Витоша, Люлин, Верила и Колош ловът нее спирал, разясняват от НЛРС " Съюз на ловците и рибарите в България ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР