Местните жители на град Куклен, област Пловдив, се обявиха против

...
Местните жители на град Куклен, област Пловдив, се обявиха против
Коментари Харесай

Жителите на Куклен не искат крематориум в града си

Местните поданици на град Куклен, област Пловдив, се оповестиха срещу желанието на частно сдружение в покрайнините на града да се построи крематориум.

Днес локални ще излязат на митинг пред постройката на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Пловдив, заяви Нова телевизия.

Главният аргумент на жителите на града е, че не желаят околната среда в региона да се замърсява, а изгарянето на човешки тела и остатъци щяло да докара тъкмо до това.

Очаква се по въпроса да заседава и Регионалната ревизия по околната среда и водите в Пловдив. Стана ясно, че инспекцията към този момент е заседавала един път по въпроса. Тогава решението било, че крематориума няма да замърси околната среда и заплаха за локалните поданици на Куклен няма.

Инвеститорът на плана за построяването на крематориум обаче е декларирал, че няма желание да се отхвърля от плана. Той твърди локалните, че инсталацията за горене на човешки тленни остатъци ще се намира на 2 километра от града.

 Куклен на протест против строителството на крематориум
Куклен на протест против строителството на крематориум

И поради замърсяване на въздуха, и поради религиозни убеждения

Жителите на Куклен обаче са прекомерно срещу построяването на крематориума. Припомняме, че това не е първият митинг в Куклен. На 22 февруари тази година градът още веднъж беше единен против плана за построяването на крематориум.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР