Местните жители живеят в колиби от слама, заобиколени от рибарски

...
Местните жители живеят в колиби от слама, заобиколени от рибарски
Коментари Харесай

Красивият Занзибар – родното място на Фреди Меркюри

Местните поданици живеят в колиби от плява, заобиколени от риболовен мрежи и животни. Островът предлага на туристите красиви плажове, богата история и вкусна морска храна.

Великият вокалист на Куин роден и израснал в столицата Стоун Таун. Години след гибелта му известността му изхранва жителите на острова. 90% от туристите го посещават, с цел да видят онлайн родната му къща. Тя е цялостна с негови портрети и грамофонни плочи. Уредниците са поставили бебешко корито и облекла, които показват за негови. Всяка втора стока по уличните сергии носи марката „ Фреди Меркюри ”, въпреки локалните да не изпитват изключително почитание към него поради хомосексуалната му ориентировка.

Заради Меркюри, обаче, хиляди гей двойки вземат решение да сключат брак в Занзибар. В името на прехраната локалните мюсюлмани си затварят очите.

Стоун Таун е прочут и като мясото, откъдето през Средновековието се разпределят плебеи към арабския свят. В града до ден-днешен стоят подземията, в които са били държани африканците.


Наблизо се намира и ориенталският пазар, предлагащ обилие от риба, раци, скариди, октоподи и гозби от птиче месо и плодове. Храната постоянно е прясна.

Забележителност съставляват и монументалните къщи на тогавашните робовладелци. Те са зидани от коралови камъни, предпазващи от горещината и високата мокрота. Сградите са на повече от 2000 години.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР