Местните избори в Благоевград ще са генерална репетиция за машинния

...
Местните избори в Благоевград ще са генерална репетиция за машинния
Коментари Харесай

Преди местния вот в Благоевград: Готови ли са жителите на общината за гласуване?

Местните избори в Благоевград ще са генерална подготовка за машинния избор на 11 юли. Седем претенденти ще се борят за кметския пост в града на 27 юни.

„ Проведохме четири образования в границите на тази седмица и резултатът от тях е много насърчителен. Хората по секциите ще се оправят с обслужването на машината, само че за жалост до нас доближават сигнали от възрастни гласоподаватели, които се тормозят от машинното гласоподаване “, изясни Мартин Бусаров, ръководител на Общинската изборна комисия.

Снимка: bTV

Традиционното гласоподаване остава желано за хората в третата възраст в града.

„ На всяка цена ще гласоподавам, даже се удивлявам за какво страната хвърля толкоз доста пари за тези машини “, сподели Мария Димитрова.

Бусаров добави, че инструкциите към членовете на секциите са да не оказват помощ на гласоподавателя по време на гласуването.

„ Те не могат да стоят близо да машината и по никакъв метод не могат да му демонстрират какво да означи. Могат единствено да му обяснят, когато влезе в изборната секция “, сподели още той.

Вчера е получен сигнал за механик, обслужващ машините в няколко секции в града, който е в близки родствени връзки с един от претендентите за кметове. Днес Общинската изборна комисия ще прегледа случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР