Местните избори в Албания се провеждат при бойкот на опозицията

...
Местните избори в Албания се провеждат при бойкот на опозицията
Коментари Харесай

Ниска избирателна активност на албанския местен вот

Местните избори в Албания се организират при протест на опозицията и слаба изборна интензивност - до 11 часа българско време в неделя бяха дали своят вот 12 % от гласоподавателите, оповестяват локалните медии, представени от Българска национална телевизия.

Президентът на Албания Илир Мета популяризира фотография, на която дружно с другар е на плажа. Мета издаде декрет, с който анулира локалните избори, за което настояваше опозицията, само че държавното управление на социалиста Еди Рама отхвърли да се съобрази. "Драги другари, с моя другар се любуваме на тази историческа и слънчева неделя и на музиката ", написа Мета в обществените мрежи. На изборите взе участие ръководещата Социалистическа партия на премиера Еди Рама в коалиция с няколко по-малки партии, наречена Алианс за европейска Албания.

Опозиционните партии бойкотират.

Основната опозиционна Демократическа партия упрекна Рама, че купува гласове даже за тези избори, на които в множеството общини единствени претенденти са тези от неговата Социалистическа партия.

Заместник ръководителят на Демократическата партия Еди Палока сподели на конференция видеозапис, на който по думите му се вижда по какъв начин се купуват гласове от "структурирана незаконна група на Социалистическата партия и община Тирана ". Палока сподели, че едно от лицата е разпознато и е член на изборна комисия от редовете на Социалистическата партия. Опозиционният водач прикани жителите да се причислят към протестиращите пред няколко изборни секции жители и да не гласоподават.

Председателят на организацията на Демократическата партия в Кукъс Ариф Реджмани съобщи, че районната болница в града е "под ключ " и жителите не могат да получат здравна помощ, тъй като съгласно него лекарите и междинният медицински личен състав са ангажирани като членове на изборни комисии.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР