Местните избори може да се превърнат в продължение на неуспешния

...
Местните избори може да се превърнат в продължение на неуспешния
Коментари Харесай

Георги Лозанов: ДС успя дотолкова да обгърне публичното пространство, че да се яви в ролята на обвинител на самата себе си

Местните избори може да се трансфорат в продължение на несполучливия и несъстоял се спор за Държавна сигурност, където тя все не може да бъде наказана и в последна сметка постоянно съумява да излъже останалите. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " доцент Георги Лозанов,  преподавател във Факултета по публицистика и всеобща връзка от Софийския университет " Св. Климент Охридски “ и някогашен ръководител на Съвет за електронни медии.

" Дойде един миг, когато " Държавна сигурност “ посредством един или различен глас започваше да пита: " Ти за какво си от " Държавна сигурност “? “. Самата тя съумя дотолкоз да обгърне общественото пространство, че да се яви в ролята на обвинител на самата себе си ", сподели още доцент Лозанов.

Според него може да се появи едно ново потомство, което да не декларира себе си посредством своите такъми към предишното, а което да декларира себе си с това, което прави в сегашното: " С полезностите, които носи, с демократичния си дух и като държание, и като мислене.  И в случай че си се потвърдил в това, тогава към този момент въпросът за това каква е твоята фамилна предистория стартира да губи значение. И в някакъв смисъл това е също форма на превъзмогване на цялата тази контузия, като я оставиш в предишното, а не я пренасяш непрекъснато. Защото колкото повече я пренасяш през тези 30 години, толкоз повече тя някак си се ускорява. Не възвръща справедливостта, а противоположното – кара жертвите да се усещат още повече несправедливо вторично осъдени. И аз си мисля, че в последна сметка поколенчески, може би, ще пристигна изходът от този спор ", изясни доцент Георги Лозазнов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР