Местните и европейските власти да предприемат спешни мерки за влизането

...
Местните и европейските власти да предприемат спешни мерки за влизането
Коментари Харесай

Румънските шофьори искат спешни мерки за влизане на страната им в Шенген и по суша

Местните и европейските управляващи да подхващат незабавни ограничения за влизането на страната в Шенгенското пространство със сухопътните граници през 2024 година Това желае Националният съюз на автомобилните превозвачи от Румъния (UNTRR) в своя позиция, оповестена на формалната страница на организацията в интернет. 
Прочетете още
" Днес се възползваме от наличието на австрийския канцлер Карл Нехамер в Букурещ, с цел да повторим жизненоважната потребност на автомобилните превозвачи Румъния да влезе в Шенгенското пространство със сухопътни граници допустимо най-скоро. Това го чакаме 13 години, откогато европейските институции се съгласиха, че Румъния дава отговор на всички механически условия за присъединение. Не можем да чакаме повече “, декларира Раду Динеску, общоприет секретар на Националния съюз на автомобилните превозвачи от Румъния. Той акцентира, че през цялото това време румънските превозвачи губят милиарди евро всяка година единствено поради дългото време, прекарано по границите.

„ Само от времето за очакване, прекарано предходната година на границите с Унгария и България (т.е. десетки часове в километрични опашки за един камион), промишлеността загуби почти 16,6 милиарда евро в интервала 2012-2022 година, т.е. 16 на 100 от целия пазар. Огромен %. Миналата година да вземем за пример загубата е 2,55 милиарда евро, а през 2022 година е 2,41 милиарда ”, прецизира Раду Динеску. Той упорства, в случай че европейските управляващи имат специфични условия за присъединението на Румъния по суша, да ги заявят ясно.

Като съществени изгоди от присъединението на Румъния към Шенгенското пространство със сухопътни граници се показват: усъвършенстване на прекосяването на границата с Унгария и България и понижаване на времето за очакване, на излъчванията на въглероден диоксид, както и на финансовите загуби, увеличението на задграничните вложения и износа, написа Българска телеграфна агенция.

Националният съюз на автомобилните превозвачи в Румъния е професионална и работодателска неправителствена, самостоятелна и аполитична организация, учредена през 1990 година, която предизвиква и пази ползите на автомобилните превозвачи на вътрешно и интернационално равнище. В момента в организацията са регистрирани над 16 000 компании (оператори, извършващи вътрешен и интернационален превоз на артикули и хора). 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР