Местните данъци и такси вече могат да се плащат онлайн

...
Местните данъци и такси вече могат да се плащат онлайн
Коментари Харесай

Местните данъци и такси вече могат да се плащат онлайн

Местните налози и такси към този момент могат да се заплащат онлайн - централизирано през Портала за услуги на Министерството на електронното ръководство (МЕУ) - . Тази услуга разрешава на физически и юридически лица да покриват своите отговорности към съвсем всички общини в страната без спомагателни такси и комисионни.

Предимствата на тази система са многочислени, изключително за непрекъснато живеещите в България и нашите сънародници в чужбина, акцентират от МЕУ. С едно заплащане жителите могат да покрият едно или няколко отговорности, употребявайки дебитни или кредитни карти, издадени в страната или чужбина.

За да употребявате услугата, потребителите първо би трябвало да се записват в Единния портал за достъп до електронни административни услуги на МЕУ, като употребяват едно от следните средства за идентификация:
дипломиран електронен автограф (КЕП),мобилен КЕП,ПИК на Национална агенция за приходите или НОИ 
След като влязат, те могат елементарно да ревизират своите отговорности в действително време и да подхващат нужните стъпки за осъществяване на заплащане.

Тази централизирана система предлага няколко преимущества за потребителите. Първо, той икономисва време и старания посредством елиминиране на нуждата от физическо посещаване на локалната администрация за осъществяване на заплащания. Второ, той усъвършенства удобството, като разрешава на потребителите да ръководят своите данъчни отговорности от всяка точка на света, стига да разполагат с интернет връзка.

От 1 март 2024 година Националната организация по приходите пренасочва инспекциите за отговорностите и заплащането на локалните налози и такси към портала на Министерството на електронното ръководство. Това прекосяване към централизирана платформа в допълнение ще рационализира процеса и ще обезпечи по-безпроблемно потребителско преживяване за всички жители и предприятия.

В умозаключение, опцията за централизирано заплащане на локални налози и такси посредством портала на Министерството на електронното ръководство съставлява забележителен скок напред в цифровизацията на обществената администрация в България. Той предлага нараснала успеваемост, улеснение и досегаемост за всички консуматори, без значение от тяхното местонахождение.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР