Местните данъци и такси в София могат да се плащат

...
Местните данъци и такси в София могат да се плащат
Коментари Харесай

Местните данъци и такси в София могат да се плащат онлайн от днес, а от утре - и на каса

Местните налози и такси в София могат да се заплащат онлайн от през днешния ден, а от на следващия ден, 24 януари, и на каса в районните данъчни отдели, по банков път или посредством финансови медиатори, оповестиха от Столичната община.

Срокът, в който може да се употребява пет % отстъпка за налог здания и налог моторни транспортни средства /МПС/ е 30 април т.г., при изискване, че цялата дължима сума бъде импортирана едновременно. До края на април т.г. е крайният период и за първата вноска на такса битови боклуци, допълват от дирекция " Общински доходи " на Столичната община.

От 8 януари т.г. в София към този момент може да се заплаща налог МПС за 2022 година. За миналите две седмици притежателите на транспортни средства, регистрирани в столицата, са платили над шест млн. лева за колите си.

През цялата предходна 2021 година импортираният в бюджета налог МПС е общо 112, 2 млн. лева, от които 64 млн. лева са от физически лица.

Сто тридесет и два млн. лева са импортирани в хазната на София през м.г. като налог недвижими парцели. От тези средства 62 млн. лева са платени от физически лица - притежатели на парцели.

Ако плащате локалните налози и такси на части, периодите, в които това би трябвало да се направи, без да се начислява рента за закъснение, са: налог недвижими парцели и налог МПС - 30 юни - първа вноска и 31 октомври - втора вноска; такса битови боклуци - четири вноски: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

Ставките за локалните налози и такси не са изменени и са същите като през предходната година.

Най-удобният метод за внасяне на локалните налози и такси е през портала на Столичната община:. Там всеки притежател на парцел или автомобил в София може да направи и информация какви отговорности има към общинския бюджет.

Печатането на данъчните известия ще стартира в средата на февруари, прецизираха от дирекцията " Общински доходи ". Те ще бъдат разпратени през март до притежателите, които избират да получат хартиени известия, вместо електронни на посочен от тях имейл адрес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР