Местните данъци и такси в София могат да се плащат

...
Местните данъци и такси в София могат да се плащат
Коментари Харесай

От днес плащаме местните данъци онлайн, от утре – и на каса

Местните налози и такси в София могат да се заплащат онлайн от през днешния ден, а от на следващия ден – в касите на районните данъчни отдели или по банков път, оповестяват от Столичната община.

Срокът, в който може да се употребява пет % отстъпка за налог здания и налог МПС е 30 април, при изискване, че цялата дължима сума се внесе едновременно, написа vevesti.bg.

До края на април е крайният период и за първата вноска на такса битови боклуци.

Ако локалните налози и такси се заплащат на части, има периодите, в които това би трябвало да се направи, без да се начислява рента за закъснение. За налог недвижими парцели и налог МПС до 1 юли – първа вноска, и до 31 октомври – втора вноска. Такса битови боклуци може да заплати на четири вноски – 30 април, 1 юли, 30 септември и 30 ноември.

Плащането може да се прави във всеки от 22-та данъчни отдела на Столичната община, без значение от адреса на парцела или на задълженото лице. Всички каси разполагат и с ПОС устройства за заплащане с дебитни или кредитни карти. Онлайн информации за дължимите локални данъци и заплащане може да се вършат през страницата на Столична община.

Съобщенията за дължимите налози и такси по данъчните партиди ще бъдат отпечатани и разпратени до притежателите в идващите дни. Хората, които са се отказали от хартиени известия и са дали имейл, ще получат информация за локалните си налози и такси на електронната си поща.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте забрави
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР