Местните данъци и такси могат да бъдат плащани по електронен

...
Местните данъци и такси могат да бъдат плащани по електронен
Коментари Харесай

Местните данъци и такси могат да се плащат през нов онлайн портал

Местните налози и такси могат да бъдат плащани по електронен път централизирано през портала за услуги на Министерството на електронното ръководство (МЕУ) – www.eGov.bg. Услугата дава опция за възнаграждение на отговорности от физически и юридически лица към съвсем всички общини в страната без спомагателни такси и комисионни. Тя може да бъде декларирана тук.

Гражданите и бизнесът могат да създадат информация за своите отговорности в действително време, като входът в Единния портал за достъп до електронни административни услуги на МЕУ става посредством първична регистрация с едно от следните средства за идентификация: дипломиран електронен автограф (КЕП), мобилен КЕП, ПИК на Национална агенция за приходите или Национален осигурителен институт.

Услугата предлага голям брой преимущества както за непрекъснато живеещи у нас, по този начин и за българските жители, открити в чужбина. С една транзакция може да се заплаща едно или няколко отговорности, като заплащането може да бъде направено с дебитни или кредитни карти, издадени в България и чужбина.

Напомняме, че от 1 март 2024 година Националната организация по приходите пренасочи инспекциите за отговорностите и заплащането на локалните налози и такси към портала на Министерството на електронното ръководство.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР