Местни от град Халщад в Австрия организираха протест срещу масовия

...
Местни от град Халщад в Австрия организираха протест срещу масовия
Коментари Харесай

На протест срещу туризма: Австрийци не искат чужденци в града си

Местни от град Халщад в Австрия проведоха митинг против всеобщия туризъм , написа Би Би Си. Там живеят към 700 души, само че по време на деен туристически сезон този брой се усилва до 10 000 души на ден.

Новите ограничавания за влизане ще бъдат въведени пробно от 4 септември и ще влязат в действие за непрекъснато от 1 април 2024 година

Местните хора желаят властта да наложи предел на туристите, които се позволяват до града, както и възбрана на рейсовете с чужденци след 17 ч.

Халщад е част от листата на ЮНЕСКО и през последните години стана обичано място на туристи от целия свят. Градчето е със остарели къщи, на брега на кристално чисто алпийско езеро, заобиколено от планини. През 2006 година мястото беше включено във кино южнокорейска драма, което усили известността му в Азия.

Снимка: iStock

Шест години по-късно Китай построи лична имитация на Халщад.

Това е  една от най-туристическите дестинации в цяла Европа и локалните са безапелационни, че посетителите са прекомерно доста.

Обожавате Венеция? Тогава ще се влюбите в тези дестинации!

През май месец тази година жителите на града издигнаха огромна дървена стена на най-популярното място за селфита с аспект към Алпите, като част от митинг против туристите и шума, който генерират. След скандал в обществените мрежи, стената беше отстранена.

Преди пандемията от COVID-19 в Халщад годишно отиваха към 1 милион туристи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР