Местни медии и няколко души с неустановена самоличност са сплашвали

...
Местни медии и няколко души с неустановена самоличност са сплашвали
Коментари Харесай

„Сплашвали” Франк Тимерманс по време на визита в Унгария

Местни медии и няколко души с неустановена идентичност са " сплашвали " водещия претендент на главната левица в Европейския парламент по време на аудиенция в Унгария през предходната седмица като част от предизборната акция преди евровота през май, написа холандският вестник De Telegraaf, представен от " Ройтерс ".

Кандидатът на Партията на европейските социалисти Франс Тимерманс е недолюбван от националистическите партии в Източна Европа, в това число и в Унгария. По време на визитата антагонистични медии са го преследвали. Те по някакъв метод са научили графика му, в това число и тази част, която не е била обществена, написа холандското издание.

Холандецът е заместник-председател на Европейската комисия. Именно Комисията следи за спазването на върховенството на закона. Комисията е в конфликт с Унгария и Полша по този въпрос.

Говорител на унгарския кабинет разяснява, че не мисли, че държавното управление би трябвало да се занимава с тази информация.

Балаж Ланг, шефът за връзки с обществеността на Унгарската социалистическа партия, съобщи, че Тимерманс е бил посрещнат съвсем на всяка крачка от " нападателни пропагандатори ", до момента в който се е опитвал да получи поддръжката на левицата.

Ланг означи, че холандецът е бил сюрпризиран от въпросите на публицистите, защото са били идентични, което допуска, че е имало координирана акция.

На клип, пуснат в YouTube, се вижда кореспондент от унгарска медия да упреква Тимерманс, че се пробва да докара " бежанци " в страната. Когато еврокомисарят се пробва да приказва, той е преустановяван или е именуван измамник.

През предходната седмица ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани да се изключи ръководещата унгарска партия " Фидес " от Европейската национална партия поради антиимигрантска реторика.

De Telegraaf цитира Тимерманс, който е коментирал, че е " трябвало да чака такава неприязън от ръководещата партия и поддържащите медии ".

" Странно е да имаш такова прекарване в страна членка на Европейски Съюз ", означи той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР