Местни избори започнаха вчера в окупираните от Русия части на

...
Местни избори започнаха вчера в окупираните от Русия части на
Коментари Харесай

Русия организира местни избори в окупираните части на Украйна

Местни избори започнаха през вчерашния ден в окупираните от Русия елементи на Украйна. С тях Москва пробва да циментира властта си в така наречен от нея " нови територии " макар продължаващия спор, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11606
Русия не управлява напълно четирите области, където се създават изборите - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска. Заедно с Крим - анексиран от Москва през 2014 година - те съставляват близо една пета от Украйна.

При гласоподаване през октомври предходната година три четвърти от страните в Общото заседание на Организация на обединените нации осъдиха " опита за нелегално анексиране " на четирите области. Украински представители споделят, че изборите също са противозаконни и че е невероятно да се водят мирни договаряния, до момента в който Русия не изтегли напълно войските си от украинска територия.

И в четирите области Москва назначи губернатори, комбинация от ветерани проруски политици и други известни единствено на локално ниво хора, които се борят да запазят постовете си след изборите, които ще продължат до 10 септември. Всички губернатори са се кандидатирали с утвърждението на съветския президент Владимир Путин и се причислиха към блока " Единна Русия " през последните месеци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР