Местни избори се провеждат в Белгия и парламентарни в Люксембург.

...
Местни избори се провеждат в Белгия и парламентарни в Люксембург.
Коментари Харесай

В Люксембург гласуват на парламентарни избори, в Белгия - на местни

Местни избори се организират в Белгия и парламентарни в Люксембург. В Белгия огромният въпрос е дали националистическата " Нов фламандски алианс " ще остане най-голямата партия в страната и дали либералите на премиера Шарл Мишел ще разширят поддръжката си и на локално равнище. В Люксембурт борбата е сред демократичната " Демократическа партия " на премиера Ксавие Бетел и Християн-социалната национална партия.

Местните избори в Белгия и националните в Люксембург са доста значими за двете демократични партии, които ръководят в двете страни. В Белгия партията на премиера Шарл Мишел взе участие в ръководството дружно с фламандските националисти от " Нов фламандски алианс ", която е най-голямата партия в страната. Предстои да се види дали на локално равнище белгийците ще санкционират премиера Шарл Мишел за тази коалиция. От друга страна, за самите националисти е значимо да се види дали те ще разширят поддръжката си допълнително общини.

С максимален интерес се следи представянето на екстремистките обединения във Фландрия и по-конкретно в градовете Антверпен, Гент и Остeнде.

В Люксембург пък министър председателят Ксавие Бетел е подложен под натиска на консервативната партия, към която принадлежи и ръководителя на Европейска комисия Юнкер. Това е огромната борба. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР