Местни активисти и международни екологични групи искат правителството на Нигерия

...
Местни активисти и международни екологични групи искат правителството на Нигерия
Коментари Харесай

Активисти настояват Нигерия да отложи продажбата на Shell на активи в делтата на Нигер за £1,89 милиарда

Местни деятели и интернационалните екологични групи желаят държавното управление на Нигерия да забави одобряването на продажбата на сухоземните активи на петролната компания Shell, потвърждавайки, че компанията се пробва да избегне своите отговорности за мощно нечистата делта на река Нигер.

Базираната в Лондон компания се пробва да продаде дъщерното си сдружение Shell Petroleum Development Company – което оперира своите наземни активи в делтата – на Renaissance Africa Energy Company, консорциум от локални компании.

Shell споделя, че договорката за продажба на стойност 2,4 милиарда $ (£1,89 милиарда) е част от „ по-широко преконфигуриране на нигерийския нефтен и газов бранш “.

Но Центърът за проучвания по отношение на мултинационалните корпорации (Somo), холандска група с нестопанска цел, разгласява отчет в сряда, в който се споделя, че на Shell не би трябвало да бъде разрешено да се откаже от делтата, в случай че не поеме „ отговорност за своето токсично завещание от замърсяване и подсигурява безопасн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР