Местната власт в Асеновград, откъдето е родом загиналият пилот майор

Местната власт в Асеновград, откъдето е родом загиналият пилот майор ...

В Асеновград обмислят да подпомогнат семейството на майор Терзиев с парична помощ


Местната власт в Асеновград, откъдето е родом загиналият пилот майор Валентин Терзиев, ще предложи на Общинския съвет да бъде гласувана парична помощ на семейството му. Това обяви кметът на града д-р Христо Грудев.

Той уточни, че въпросът за паричната помощ ще бъде разгледан следващата седмица на сесия на местния парламент. Тепърва ще се решава дали в родния град на майор Терзиев ще бъде обявен ден на траур.

"Изказвам най-искрените си съболезнования на семейството на майор Терзиев. Той е роден в Асеновград преди 47 години, израснал е тук. От името на община Асеновград ще внесем предложение в Общинския съвет да подпомогнем финансово семейството на загиналия летец“, каза д-р Христо Грудев.

„Двете важни кошници на летеца“: Тази с късмета свършва преди другата да се напълни с опит Продължава издирването на черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 Фатален край на мисията на майор Терзиев, но издирването продължава (ОБЗОР) Георги Панайотов: Пилотът на катастрофиралия МиГ-29 не е оцелял Институтът по океанология и частна фирма се включиха в издирването на катастрофиралия МиГ-29 Падналият изтребител: Открит е биологичен материал, предоставен е за ДНК анализ Експеримент със симулатор: Какво е причинило падането на МиГ-29? Авиоексперт: Вероятно пилотът не е успял да укроти самолета и се е забил във водната повърхност Ненчев: МиГ-29 трябва да бъдат „пенсионирани“, ще останем без пилоти Редакторът на сп. „Клуб криле“: Много са версиите за катастрофата с военния МиГ-29

Източник: btvnovinite.bg