Местната власт трябва да следи за чистотата на въздуха, предвиждат

...
Местната власт трябва да следи за чистотата на въздуха, предвиждат
Коментари Харесай

Нено Димов: Екотаксите за автомобили са стъпка напред в борбата с мръсния въздух

Местната власт би трябвало да следи за чистотата на въздуха, плануват се наказания, в случай че няма съответен резултат и да се смята, че това, което е подхванато, не работи, сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов. Екотаксите за колите, които ще се гласоподават през днешния ден, са стъпка напред в битката с мръсния въздух, добави той.

Нено Димов, министър на околната среда и водите: Балансът сред екотакси и здраве би трябвало да е в интерес на здравето. Целта с смяната в закона за въздуха е да желаеме съответни резултати и в случай че не бъдат реализирани, да има наказания. Предстои борбата в Народното събрание.
Битовото отопление е главният замърсител, директно разследване от изпреварващия стопански напредък ще бъде усъвършенстваното качество на околната среда. Така че това е пътят към устойчивото решение и би трябвало да се вземат ограничения, разяснява още министърът на околната среда и водите.

65 000 тона текстилен отпадък горим на година, сочи европейски отчет.

Според Димов разделното събиране на боклуци е значимо, с цел да не стига текстилният импорт до депата и до печките на хората и това да бъде обезпечено. Мерките са в проектозакон.

Той разяснява и естествен парк " Витоша ", като сподели, че той би трябвало да бъде върнат на софиянци.
Нено Димов, министър на околната среда и водите: Витоша е в окаяно положение. Планът на парка не разрешава да се прави строителство, поправки може да се вършат, само че частите най-вероятно са неоткривами, тъй като лифтовете са остарели.
Едва откакто проектът бъде изменен, в случай че бъде изменен, могат да бъдат правени съответни капиталови оферти, сподели още той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР