Местната власт и представителите на държавните институции в област Смолян

...
Местната власт и представителите на държавните институции в област Смолян
Коментари Харесай

Подкрепиха Националната кампания „Пилон Рожен“

Местната власт и представителите на държавните институции в област Смолян поддържат националната акция „ България заслужава! “ за създаване на 111-метров стълб за българското знаме на Роженските поляни в Родопите.

Това стана ясно при среща на техни представители с шефа на фондация „ Наследство в бъдещето “ Симеон Караколев, който показа самодейността. В срещата взе участие и кметът Николай Мелемов.
Пилон Рожен ще е Паметник на Обединението на всички българи у нас и по света, тъй като националният байрак е неоспорим знак, който ни събира, а не ни разделя. Духовното единство на нацията е най-важната идея на България през днешния ден, безапелационни бяха всички участници в срещата, хазаин на която бе регионалния шеф Стефан Сабрутев.
Родолюбивата самодейността за построяването на нов паметник на българщината в Родопите е самопризнание и извънреден жест към локалната общественост, считат кметовете от общини от района. Паметникът ще е и спомагателен стопански тласък за развиване на региона, като целогодишна туристическа дестинация.
„ С напъните на всички българи, на локалната и на държавната управляващи ще издигнем най-високото българско знаме, част от Паметник на обединяването, след няколко месеца. Сигурен съм, че страната ни има потребност от всички нас, че родолюбието и патриотизмът не са единствено думи, а и съзидателни каузи, тъй като БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖАВА! “, счита идейният основател на плана Симеон Караколев.
111-метровият стълб на Роженските поляни ще извиси българското знаме на рекордна международна надморска височина от 1430 м. В основата ще бъде вградена капсула на времето и плоча от мрамор, изобразяваща картата на България, с послания към бъдещите генерации.
Проектът се осъществя, посредством Национална дарителска акция „ България заслужава! “ под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Наши сънародници, живеещи в Родината и по света, видни общественици, създатели, спортисти, учени, сполучливи представители на разнообразни специалности, поддържат родолюбивия план.
Пълна информация за Национална дарителска акция „ България заслужва! “ може да се откри на www.pilon.rozhen.bg, като през уеб страницата може да се направи и подаяние за идеята. Набраните средства, както и донорите – физически и юридически лица, се разгласяват ежеседмично.
Медийни сътрудници в реализирането на плана са Българската телеграфна организация, Българската национална телевизия, Българско национално радо, вестник „ 24 часа “, Радио Fresh, Радио FM+, Z-Roc, Мелъди, Actualno.com и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР