Местната власт е най-близо до проблемите на гражданите и те

...
Местната власт е най-близо до проблемите на гражданите и те
Коментари Харесай

Радев с призив: Чуйте идеите на кандидатите и изберете най-достойните на предстоящия вот

„ Местната власт е най-близо до проблемите на жителите и те чакат от общинските администрации подготвеност, съпричастност и експедитивност при решаването на наболелите въпроси, отбрана на обществения интерес, почтено и намерено ръководство. Това е голяма отговорност и ежедневен тест за „ валидност “, в който делата и изпълнените задължения тежат повече от красивите обещания. “

Това отбелязва президентът Румен Радев във връзка днешния Ден на българската община и локалното самоуправление . По думите му тази година денят се отбелязва в конюнктура на предизборна акция и приканва жителите да чуят концепциите , които им се оферират, както и да изберат най-достойните на идния избор.

„ Преките избори за кметове и общински съветници са голяма отговорност за всеки, който декларира готовността си да отстоява ползите на своите съграждани, да модернизира своя град и населено място, само че и да съхранява и развива традициите на образованието, културата и нашата еднаквост “, прибавя Радев.

Време е финансовата децентрализация , за която от години упорстват общините, да откри своето законодателно решение , тъй че локалните общности да имат повече благоприятни условия независимо да дефинират своите цели, разяснява още президентът.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР