Местната власт е най-близо до гражданите и във време на

...
Местната власт е най-близо до гражданите и във време на
Коментари Харесай

Терзиев се хвали: Рейтингът на София е повишен от стабилен на положителен

" Местната власт е най-близо до жителите и във време на разнообразни провокации и промени от нас от нас се чака да познаваме и откликваме на въпросите на жителите, да бъдем стъпка напред, а не да вървим след проблемите. Затова е нужно да имаме ясна визия, да планираме и управляваме добре бюджетите си. Важен е и разговора с държавната власт. Политическата и икономическа непоклатимост на държавно равнище е основно за развиването на всяка община. От рейтинга на страната зависи и този на градовете " - това съобщи кметът на София Васил Терзиев, който приказва на Общото заседание на Националното съдружие на общините в Република България.

Терзиев е хазаин на събитието, което ще продължи два дни в София.

Столичният кмет похвали София за това, че интернационалната рейтингова организация S&P Global Ratings увеличи от " постоянна " до " позитивна " вероятността си за София, заради усъвършенстваните вероятности за стопански напредък и политическата непоклатимост на национално равнище.

" Вярвам, ще в този мандат общините ще работят в условия на действителна финансова децентрализация. Това значи повече средства за градовете, ориентиране на финанси за решение на съответни проблеми. Тя ще даде сигурност и непоклатимост на градовете в условия на политическа турбуленция, както и по време на разнообразни рецесии ", сподели още той.

" В работата ни няма място за изкуствено сложени трудности или политически бариери, а алените линии се слагат единствено от жителите и те са за поети и неизпълнени стремежи ", добави Терзиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР