Местната корупция в много случаи е инструмент, който се използва

...
Местната корупция в много случаи е инструмент, който се използва
Коментари Харесай

Кирил Петков: Русия използва местната корупция, за да влияе на нашия регион |

Местната корупция в доста случаи е инструмент, който се употребява от Руската Федерация за въздействие в района. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков след среща с държавните ръководители на Румъния, Република Северна Македония и Черна гора, в която страните в НАТО от Югоизточна Европа разискаха обстановката в Украйна. 

Събитието бе проведено по самодейност на българския министър председател и се организира в резиденция " Бояна ".

„ Балканите би трябвало да се трансфорат в знак на съгласуван район, където настъпват промени. Когато приказваме в един глас, ще можем да се развием “, съобщи министър председателят Петков.

Заедно с министър-председателите на трите страни – Николае Чука, Димитър Ковачевски и Здравко Кривокапич, българският министър председател взе участие в полемиката в София, отдадена на отраженията върху района от войната в Украйна. Правителствените ръководители са обменили и отзиви по отношение на последствията в сферите на сигурността, енергетиката и стопанската система.

Петков означи, че четирите страни могат да си оказват помощ в изкореняването на прането на пари и в битката против корупцията.

„ Мечтата ми е да имаме координирани Балкани по всички тематики. Ако се обединим стопански, можем да се превърнем в най-бързо развиващия се район. Съвместната работа може да усъвършенства стандарта на живот на нашите жители “, уточни Петков.

Той акцентира, че на срещата е обсъждана опцията четирите страни да се координират в областта на енергетиката.

„ Нашият район зависи от съветска сила. Обсъдихме по какъв начин можем да обърнем някои газопроводи, да вземем полутечен газ от Турция и Гърция. Обсъдихме и транспортен кулоар номер осем, който би трябвало да седи устойчиво на картата “, разяснява Петков.

По тематиката за сигурността в района министър председателят означи, че вместо да приказват за скъпи военни системи, страните е добре да се координират на локално равнище. Петков уточни още, че Румъния е най-силно засегнатата страна от броя бежанци от Украйна, само че тя съумява да се оправи, приемайки ги и предоставяйки им помощ при посрещането.

Кирил Петков добави, че страните би трябвало да стартират да мислят и за възобновяване на Украйна, откакто военният спор там завърши. „ Надяваме се, че тази фаза скоро ще настъпи и ще можем да се координираме, с цел да забележим по какъв начин дружно да работим за възобновяване на Украйна “, сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР