Местната коалиция Синя София“ прераства в Синя България“ и разширената

...
Местната коалиция Синя София“ прераства в Синя България“ и разширената
Коментари Харесай

Вили Лилков: ПП-ДБ не са десни, Синя България тръгва

Местната коалиция „ Синя София “ прераства в „ Синя България “ и разширената политическа групировка ще се яви на изборите за Екологичен потенциал и парламентарните.

Това съобщи общинският консултант и основател на Синя София – Вили Лилков по БНР през днешния ден.

Утре вечер, вторник, се събират специалисти и стартират да пишат програмата на Синя България за идните избори 2 в 1, сподели Лилков.

„ Идеята за „ Синя София “ да стане „ Синя България “ пристигна от доста позвънявания от цяла България, от хора, с които сме работили през годините от Съюз на демократичните сили и ДСБ, с предложение след изборите да продължим плана „ Синя София “ и да прерасне „ Синя България “ и изпълняваме желанието на хората от цялата страна, подготвени за нов политически план “, изясни разрастването на партията си.

Той призна, че също са сюрпризирани от обстановката, „ в която ни сложиха ръководещите от сглобката “.

Относно обвиняванията, че Синия София разцепва десните, Лилков съобщи:

„ Първо ПП-ДБ не са десни. Второ ние сме оповестили в нашия зов на „ Синя България “, че ние сме отворени за всевъзможни диалози с политически партии, които споделят, разказани на една страничка, нашите полезности. Апелираме десните гласоподаватели и хората с консервативни настройки и тези, които желаят да възродят традициите в България, че сме подготвени с тези хора, партии и организации, да беседваме. “

Лилков напомни, че той е измежду основателите на подписката, преди година, с която се настояваше да се сформира проевропейско държавно управление:

„ Обърнахме се към знакови фигури, към ГЕРБ и ПП-ДБ и бях удовлетворен, че се сформира държавно управление. За страдание тези хора не оправдаха упованията. Вместо са основат устойчиво болшинство, позволиха Движение за права и свободи да стане водач и да сменят дебата за Европа, Шенген и Украйна, с взаимни обиди, нападки, които приключиха с този скандал и те станаха печални герои.

„ Питайте Бойко Борисов, Христо Иванов за какво позволиха Движение за права и свободи, оправданието беше за измененията в конституцията. Едно е да ги допуснеш като сътрудник, друго е да отстъпиш водачеството, и повода е слабото водачество в тези партии. Затова Пеевски беше водач в тази коалиция “, съобщи Вили Лилков.

Той бе безапелационен, че Иван Иванов монумент – ще има монумент на кмета Иван Иванов в София ще има, „ дали на следващия ден или други ден, ще има това, което се случва и опитът да се спре е потребление на политическа конюктюра “.

„ Призовавам съветниците на ГЕРБ да схванат, че решенията в София се взимат в СОС, а не в Народното събрание и не се прави по този начин да се произнася Бойко Борисов от една зала “, съобщи Лилков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР