Местната администрация на Пекин представи в края на юни нов

...
Местната администрация на Пекин представи в края на юни нов
Коментари Харесай

Пекин ще стимулира развитието на роботиката

Местната администрация на Пекин показа в края на юни нов проект за деяние за индустриални нововъведения и развиване в областта на роботиката. Планът е за идващите три години (2023-2025 г.) и цели да насърчи саморазвитието по веригата на доставки в основни софтуерни области. Той идва като продължение на напъните на управляващите да подхващат деен метод в подготовката за бъдещо развиване на промишлеността в области като роботиката и изкуствения разсъдък.

Новият проект за деяние има за цел да разшири индустриалното оформление на хуманоидни роботи и да подкрепи предприятията и университетите в създаването на основни за тях съставни елементи. Китайската столица цели да подкрепи и основаването на иновационен център за хуманоидни роботи.

В проекта са включени напълно съответни цели: до 2025 година способността за нововъведения на Пекин в промишлеността на роботите ще бъде доста усъвършенствана и ще бъдат култивирани 100 типа високотехнологични артикули с висока добавена стойност, дружно със 100 сюжета за приложение. Очаква се секторът на роботиката в града да генерира доходи от повече от 30 милиарда юана до 2025 година

„ Сценариите за приложение на хуманоидни роботи са извънредно широкообхватни, с евентуално приложение в промишлености, вариращи от бранша на услугите до пожарникарството “, сподели Сян Лиган, дълготраен анализатор на бранша на технологиите и нововъведенията. „ Трябва да планираме самодейно и да се подготвим за бъдещето, с цел да бъдем водеща страна в този бранш в света “, означи Сян.



Развитието на тези технологии изискват високи равнища на софтуерна интеграция и са в ядрото на софтуерното развиване. Например, роботите би трябвало да могат да се движат и да поддържат баланс и би трябвало да могат да усещат и реагират на околната среда, като в същото време показват избрани равнища на изкуствен интелект и схващане.

Китай е водещ международен участник в развиването на технологиите в тази област, което дава преимущество на страната за реализиране на амбициозните й цели. През януари 2022 година петнадесет държавни отдела, в това число Министерството на индустрията и информатизацията и Националната комисия за развиване и промени, показаха проект за страната да стане международен водач в нововъведенията в технологиите за роботи до 2025 година

Развитието на Китай в обвързваните промишлености е видимо във връзка с разширението и софтуерния прогрес. Например от 2016 година до 2020 година мащабът на промишлеността за роботи в страната нараства със междинен годишен ритъм от към 15 %. Пробивите в основни технологии и съставни елементи като прецизни редуктори и интелигентни контролери също се форсираха и непрестанно се появяват нововъведения и сюжети за приложение.



„ В Китай към този момент постигнахме забележителен прогрес във връзка с софтуерните основи. Тъй като държавното управление поема водеща роля, предоставяйки финансиране и политическа поддръжка, можем да забележим, че стартират да се появяват опциите в новите промишлености като роботика и AI. Политиките на централното държавно управление и локалните администрации към този момент дават положителни резултати “, сподели Сян. „ Със сигурност това ще изисква дълготрайни вложения и може да отнеме години, с цел да забележим обилни достижения, само че с цел да поемем водачеството в света в тази област би трябвало да стартираме да се приготвяме от в този момент “, добави още специалистът.

Като част от ограниченията на администрацията на Пекин за стимулиране на бранша за роботика, Световната конференция за роботи (World Robot Conference 2023) ще се организира в Пекин от 16 до 22 август. На нея ще бъдат показани авангардни достижения и най-новите експонати в промишлеността, заяви Китайската асоциация за просвета и технологии (China Association for Science and Technology).

Конференцията ще се състои от три съществени елементи - конгрес, галерия и съревнование, като основната тематика на тазгодишните действия ще са граничните трендове в промишлеността и технологиите за роботи. Ще бъдат показани сюжетите за приложение на нововъведенията за роботи в разнообразни браншове. Изследователи, специалисти, бизнесмени и представители на интернационалните организации ще вземат участие в събитието. Над 100 представителни предприятия за роботи в страната и чужбина ще показват повече от 500 експоната, обхващащи 10 области на приложение, свързани с роботи, като произвеждане, селско стопанство, медицински и здравни грижи и услуги за възрастни хора и доста други.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР