Местна библиотека в Северозападен Китай е критикувана за изгаряне на

...
Местна библиотека в Северозападен Китай е критикувана за изгаряне на
Коментари Харесай

Горят книги в Китай

Местна библиотека в Северозападен Китай е подложена на критика за изгаряне на книги в сходство с национално искане да се унищожат " противозаконни " и " несъответствуващи " материали, употребявани в учебните библиотеки, написа " Гардиън ".

През уикенда се появиха фотоси, на които две дами горят книги в библиотека в провинция Гансу . Според китайски медии публикация на интернет страница на страната разкрива детайлности за заличаване на противозаконни, религиозни и други книги.

这张照片最值得注意的地方是什么吗?是图书馆的这些文科馆员主动选择焚书这个动作执行了上级关于清理命令,认真专注演绎着是人就能联想的成语,并且作为成绩放在官网上。 pic.twitter.com/1IP44mcBG7
— Michael Anti (@mranti) December 8, 2019
В началото на октомври Министерството на образованието подреди всички начални и съществени учебни заведения да изчистя т библиотеките си от материал и, които са обсъждани като противозаконни, несъответствуващи и остарели като част от старания за " основаване на здравословна и безвредна среда на обучение ".

През последната година Китай съответно се концентрира върху контролиране на наличието , което младите китайски жители виждат. Тази година китайските управляващи приканиха за смяна на " патриотичното обучение " в учебните заведения.

Министерството на образованието издаде заповед за унищожаване на книгите и други материали, които заплашват националната сигурност, вредят на обществената непоклатимост или националната чест. Книги, които предизвикват суеверия, противозаконна религиозна активност или " погрешен светоглед и полезности ", би трябвало да бъдат унищожени.

Училищата би трябвало да изпълнят заповедта до края на март 2020 година

Новината, че в Китай изгарят книги провокира недоволството на коментатори и интернет консуматори, които подсетиха за династията Цин, когато са унищожавани книги и учени са изгаряни живи като метод за надзор на популацията и предварителна защита на рецензия към режима.

Някои съпоставят новината с горенето на книги в Нацистка Германия през 30-те година на предишния век.

Други пишат саркастично, че " незнанието е мощ ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР