Местен служител в контролираната от руските сили част на южната

...
Местен служител в контролираната от руските сили част на южната
Коментари Харесай

Служител в контролираната от руските сили Херсонска област е убит при нападение с кола бомба

Местен чиновник в следената от съветските сили част на южната украинска Херсонска област бе погубен при нахлуване с кола бомба, заяви Ройтерс, като цитира назначената от Москва локална администрация. Руските управляващи в Херсонска област упрекват " украинските терористи " за гибелта на Андрей Щепа.

В известията на украинските медии за гибелта му той е наименуван " окупатор " и човек, който интензивно е сътрудничил на съветските сили.

Киев съобщи, че възнамерява да си върне със мощ всички територии, завзети от съветските войски след нахлуването им на 24 февруари, отбелязва Ройтерс.

Щепа е следващият чиновник на поставената от Москва локална администрация в някои от окупираните от съветските сили райони на Украйна, който умира при неразбираеми условия.

През ноември Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на назначените от Русия локални управляващи в Херсон, почина в автомобилна злополука, макар че е пътувал в бронирана кола. Други съветски чиновници пък бяха ранени или убити при гърмежи на бомби.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР